Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Concurs cu dedicație la „Apele Române" pentru soția unui director din Ministerul Transporturilor

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Saptamana trecuta , directorul economic al Ministerului Transporturilor, controversatul Petre Neacsa, s-a intalnit cu directorul Administratiei Bazinale de Apa Olt, Ion Stoenescu. La prima vedere, intalnirea a parut una banala, dar in realitate, s-a constatat ulterior ca a fost una cu tema precisa. Si, tema discutiei a fost transpusa in fapte la inceputul acestei saptamani.

Ieri, a avut loc concursul pentru ocuparea postului de director economic al ABA Olt, iar castigator a fost nimeni altul decat Marinela Neacsu, tocmai sotia directorului de la Ministerul Transporturilor. Intamplare, aranjament sau simpla concindenta? ! Poate spune numai directorul de resurse umane de la Administratia Nationala Apele Romane (ANAR), Relu Adam, cel care, in calitate de presedinte al comisiei de concurs, a declarat-o castigatoarea dintre cei trei concurenti tocmai pe Marilena Neacsu. Ceilalti doi candidati s-au resemnat scarbiti de faptul cum a fost regizat concursul, mai ales dupa ce au vazut subiectele examenului pregatit cap coada de Relu Adam.

Trebuie precizat ca Petre Neacsu este, din postura de director economic, vataful Ministerului Transporturilor, si acest lucru il stiu cel mai bine operatorii privati de transport abonati la subventiile cu statul. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Ministerului Transporturilor (vezi documentul in facsimil), Petre Neacsu are un salariu lunar de 3.000 de lei, dar prin faptul ca mai face parte din diverse AGA si CA, mai incaseaza inca vreo trei salarii lunare. Astfel, in 2015, a incasat ca salariu suma totala de 36.768 de lei, adica vreo 670 de euro. In schimb, din AGA de la Tarom a mai luat 55.534 de lei, din indemnizatia de CA de la AACR inca vreo 21.735 de lei si din cea de la Romatsa inca 24.680 de lei. In plus, a mai beneficiat de o indemnizatie de comisie la APDM Galati de 7.359 de lei si alta de 4.232 de lei de la CN Aeroporturi Otopeni.

Practic, din AGA si CA, Petre Neacsa a incasat anul trecut 113.535 de lei, adica de vreo trei ori mai mult decat salariul sau, ceea ce inseamna ca lunar i-au intrat in buzunar circa 2.800 de euro numai de la Ministerul Transporturilor. In schimb, sotia sa are un salariu mai mare decat el, incasand anul trecut de la ABA Olt 52.274 de lei, adica aproape 1.000 de euro pe luna. Mai trebuie subliniat ca familia Neacsu detine un apartament si o casa de vacanta in Rm Valcea, vreo patru terenuri agricole in judet si vreo doua intravilane in municipiul resedinta de judet. Totodata, familia Neascu a mai detinut un apartament in Capitala, pe care l-au vandut anul trecut, dar si cand aveau apartamentul, Petre Neacsa locuia si locuieste si acum intr-un apartament luxos al companiei CFR Marfa de pe strada Turda din Bucuresti.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE