Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consiliul Concurentei a castigat irevocabil inca doua procese: cel cu ENI Romania si cel cu Rompetrol​

Postat la: 09.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

​Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat castig de cauza Consiliului Concurentei in inca doua procese, dupa ce l-a castigat pe cel cu Mol Romania. Asfel, joi, Consiliul Concurentei a castigat procesele cu ENI Romania si Rompetrol, fiind confirmata astfel incalcarea legii concurentei de catre cele doua companii prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor. Ceea ce au reusit totusi sa obtina cele doua companii in instanta a fost reducerea cuantumului amenzilor: de la 2,7% la 2% din cifra de afaceri in cazul Rompetrol si de la 3% la 2% in cazul ENI.

Reamintim ca saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil incalcarea legii concurentei de catre compania Mol Romania prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor. Si in cazul Mol Romania, instanta a redus amenda aplicata de Consiliul Concurentei, in cazul acesti companii de la 80,2 milioane de lei la 64,2 milioane lei. La sfarsitul anului 2011, Consiliul Concurentei a sanctionat sase companii petroliere cu amenda de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale.

In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca cele sase companii au incalcat atat Legea Concurentei, cat si Tratatul de Functionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium: SC OMV Petrom SA (la data incalcarii legii opera benzinariile Petrom si Petrom V) -366,5 milioane de lei, SC OMV Petrom Marketing srl (la data incalcarii legii opera benzinariile OMV) -137,2 milioane de lei, SC Rompetrol Downstream SRL- 159,5 milioane de lei, SC Lukoil Romania SRL- 136,8 milioane de lei, SC Mol Romania Petroleum Products SRL- 80,2 milioane de lei si SC ENI Romania SRL - 11,1 milioane de lei. Amenzile au fost executate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE