Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Constanta: Controale DSVSA la peste o suta de unitati de alimentatie publica de pe litoral

Postat la: 06.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste o suta de restaurante si alte unitati de alimentatie publica de pe litoral au fost verificate de medici veterinari, in prima saptamana de la activarea Comandamentului Sezon Estival 2015, pentru neregulile constatate fiind aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de circa 17.000 de lei, informeaza Agerpres.

Controalele au fost facute la 65 de restaurante, 13 unitati tip fast-food, noua braserii, opt unitati tip bufet, trei baruri, un bistro, doua cantine, 13 magazine alimentare, trei patiserii, doua supermarket-uri si la o toneta cu inghetata din zonele Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

"In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea si comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate sanitar veterinar. Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de 17.200 de lei', a informat, luni, printr-un comunicat remis presei, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, Geronimo Branescu.

Potrivit acestuia, au fost confiscate si retrase de la vanzare peste sapte tone de carne si produse din carne, circa 2,5 tone de lapte si produse lactate, aproximativ 1,9 tone de peste si produse din peste, precum si 374 de oua, produse alimentare in valoare totala de aproape 140.000 de lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate catre unitati de neutralizare a subproduselor de origine animala si a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman si distruse prin incinerare", a mentionat reprezentantul DSVSA Constanta. Turistii aflati pe litoral pot reclama eventualele nereguli intalnite in unitatile de alimentatie publica la dispeceratul Call Center, la numarul de telefon 0800 826 787 si la numarul 0769 054 207, pus la dispozitie de DSVSA Constanta.

Solicitarile vor fi solutionate in regim de urgenta, conform directorului Geronimo Branescu, de catre inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, comandament de control organizat pe litoral in perioada sezonului estival, la verificari participand medici veterinari de la DSVSA Constanta si cei detasati de la institutiile similare din tara.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE