Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Control teleghidat al Curții de Conturi a României la CFR Călători

Postat la: 20.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca o echipa de auditori ai Curtii de Conturi a Romaniei a descins la CFR Calatori, iar conducerea companiei, adica trioul Iosif Szentes- Marcel Litra- Carmen Maria Popescu, ii asteapta pe cei din echipele de control cu maldare de documente, gata stivuite, ca, vezi doamen, totul sa mearga controlul mai repede.

Practic, se poate vorbi de niste actiuni teleghidate de control, in care se cauta doar anumite aspecte marunte, evitandu-se verificarile ample privind marile tunuri imobiliare, economice si financiare regizate in ultimii la CFR Calatori. Ca atare, rapoartele de control se blindeaza cu tot felul de „gainarii" si "maruntisuri" cum ar fi consumul nejustificat de combustibil pentru autoturismele de serviciu sau consumul mare de hartie igienica sau de scris, in timp ce „tunurile" date la achizitionarea unor produse si servicii de de zeci de milioane de euro, la preturi supraevaluate, unele care nu erau necesare, nu se mai regasesc in actele finale. Un tun imobiliar de zile mari ocolit cu buna stiinta, de ani buni, de catre Curtea de Conturi a Romaniei este cel care priveste teleportarea unui teren extrem de valoros al Regionalei CFR Calatori Cluj Napoca catre firma unui baron local cercetat pentru evaziune fiscala aflat in anturajul fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE