Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Convorbirile președinților secțiilor de votare ar putea fi înregistrate

Postat la: 28.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de modificare și completare a Normelor metodologice privind funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), act normativ care a intrat în vigoare la data de 2 noiembrie 2015.

Conform AEP, necesitatea acestor modificări a apărut în urma discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), purtate cu ocazia întâlnirilor din cadrul Grupului de lucru pentru coordonarea implementării și a gestionării sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Discuțiile au avut un caracter tehnic și au vizat aplicația informatică pentru verificarea dreptului de vot, respectiv interfața acesteia, precum și mesajele furnizate ca urmare a operațiunilor de verificare și validare a codului numeric personal. Proiectul de act normativ vizează: asigurarea de către STS a înregistrării convorbirilor dintre președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare efectuate în vederea soluționării cazurilor în care codul numeric personal al unui alegător figurează ca fiind deja înscris în SIMPV; stabilirea sarcinilor operatorilor de calculator care nu au fost repartizați pe secții de votare; reglementarea mesajelor furnizate , după validarea operațiunii de preluare a codului numeric personal al alegătorului care se prezintă la vot; stabilirea mesajelor care pot apărea la alegerile locale și parlamentare generale, în cadrul operațiunii de verificare a codului numeric personal al alegătorului prin intermediul acestei aplicații.Proiectul de hotărâre a fost publicat în data de 21 ianuarie 2016 pe site-ul www.roaep.ro, la secțiunea „Legislație - Dezbatere publică" și poate fi consultat aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE