Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Crimă cutremuratoare: Şi-a bătut concubina până a omorât-o

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O femeie de 46 de ani, din localitatea olteană Traianu, a murit, săptămâna trecută, după o suferinţă scurtă, dar cumplită. Semnele de pe trupul femeii şi mărturiile vecinilor adunate de poliţişti au scos la iveală faptul că la mijloc este vorba de o crimă.

În scurt timp, anchetatorii au ajuns la concubinul victimei, care cu o săptămână înainte de deces o bătuse crunt pe cea cu care trăia. Omul a dat cu sete folosind nu doar pumnii, ci şi un ciomag. Femeia nu a murit pe loc, dar leziunile interne produse de lovituri i-au fost, până la urmă, fatale. Bătaia cruntă primită de femeie a avut loc, pe fondul unui conflict, în urmă cu aproape două săptămâni. Leziunile provocate de concubin, care nu s-a folosit doar de pumni pentru a-i da o lecţie femeii, ci şi de un lemn, i-au fost fatale victimei, aceasta dându-şi ultima suflare miercurea trecută.

Autopsia efectuată de medicii legişti au arătat că decesul nu a fost unul natural, ci provocat. „În urma efectuării autopsiei au fost întocmite constatări preliminare care concluzionează că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui hematom extradural, consecinţa unui politraumatism cu fractură de boltă craniană. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi corp dur alungit. Între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată", se arată în raportul Poliţiei.

Alertaţi, procurorii şi poliţiştii au demarat imediat cercetări în acest caz, şi nu le-a fost greu să descopere agresorul care acum va trebui să dea socoteală în faţa legii pentru crimă. „După efectuarea actelor de cercetare penală s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ o săptămână, acesta (Nicu Jane - n.r.) a exercitat acte de violenţă fizică asupra concubinei sale, G.V., în vârstă de 46 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul victimei în dimineaţa zilei de 18.11.2015", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalului Olt.

Criminalul a fost iniţial reţinut de procurori ca suspect, după care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.  „Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din după-amiaza zilei de 19.11.2015, ora 17:30 reţinerea suspectului Nicu Jane din comuna Traian, judeţul Olt, sub aspectul săvârşirii de omor prev. de art. 188 alin. 1 rap. la art.199 C.p. Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de vineri, 20.11.2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile", au declarat anchetatorii.

În urma probelor administrate, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt a admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea inculpatului. „În baza art. 226 din NCPP admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt formulată în dosarul 514/P/2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului NICU JANE, pentru infracţiunea prev şi ped de art. 188 alin. 1 rap la art. 199 alin. 1 din NCP începând cu data de 20 noiembrie 2015 până la data de 19 decembrie 2015 inclusiv", se arată în încheierea instanţei de judecată.

Procurorii au mai precizat că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE