Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristian Panciu, vătaful care se laudă că deţine controlul total ale Camerei Deputaţilor

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ca urmare a unei pozitii venerabile care o ocupa in viata de zi cu zi, secretarul general al Camerei Deputatilor, Cristian Panciu, a ajuns sa taie sis a spanzure in Palatul Parlamentului. Astfel, el a devenit nelipsit de la intalnirile politice ale presedintelelui Camerei Deputatilor, dar si la cele ale liderilor de grup sau de la birourile permanente, desi statutul deputatilor interzice acest lucru.

Mai mult, Cristian Panciu a avut grija sa-i elimine din jurul sau si chiar din Camera Deputatilor pe cei care nu i-au cantat in struna si nu i-au pun in aplicare aranjamentele lui, cum a fost cazul directorilor Condoiu, Badescu sau Tanase. Insa, Cristian Panciu, desi este sustinut si garantat de PSD, a avut grija sa se puna bina si cu cei de la vechiul PDL si PNL. Ca atare, cativa zeci de angajati din Camera Deputatilor, promovati si garantati de PDL si PNL, au beneficiat pe ascuns de mariri salariale destul de substantiale, fara ca sa se stie la nivelul institutiei.

Mai mult, Panciu si-a permis sa utilizeze bani din fondul destinat presedintelui Camerei Deputatilor pentru actiuni caritabile in numele sau cum a fost anul acesta de ziua femeii. Acum, dupa alegerea noii conducerii a PSD, Cristian Panciu nu isi mai incape in penele costumului Armani, laudandu-se ca opt din cei zece vicepresedinti ai PSD sunt deputati aflati sub controlul sau, iar secretarul general Marian Neacsu nu misca in fata sa. De ce mai este nevoie de Valeriu Zgonea ca presedinte al Camerei Deputatilor, daca Cristian Panciu face toate cartile in aceasta institutie legislativa vitala a Romaniei?

Ion Teleanu


PRECIZARE


În legătură cu articolul apărut marți, 20 octombrie, în ediția Ziua News cu titlul "Cristian Panciu, vătaful care se laudă că deţine controlul total al Camerei Deputaţilor", sub semnătura domnului Ion Teleanu, dorim să facem următoarele precizări:

Secretarul General al Camerei Deputaților răspunde potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al serviciilor Camerei Deputaților, de activitățile serviciilor Camerei, asigurând conducerea acestora sub autoritatea și controlul Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Ca urmare, există o permanentă și continuă relație de colaborare între Secretarul General și membrii Biroului Permanent.

Conform Hotărârii Biroului Permanent numărul 2 din 18 februarie 2015 pentru aprobarea Normelor tehnice privind pregătirea, prezentarea şi circulaţia documentelor care se supun dezbaterii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, Secretarul General al Camerei Deputaților are obligația de a participa la şedinţele Birourilor Permanente.

Având în vedere că liderii grupurilor parlamentare fac parte din Biroul permanent, iar Secretarul General și Secretarii Generali adjuncți participă la toate ședințele Biroului permanent și ale Comitetului liderilor, informația prezentată în articolul dumneavoastră, potrivit căreia Secretarul General „a devenit nelipsit" de la întâlnirile liderilor de grup sau de la ședințele Birourilor Permanente este falsă.

În ceea ce privește afirmația potrivit căreia Secretarul General "a avut grijă să-i elimine din jurul său și chiar din Camera Deputaților" pe domnii directori Vasile Condoiu, Sorin Marian Bădescu sau Alexandru Tănase vă aducem la cunoștință că doi dintre aceștia, domnii Bădescu și Tănase, sunt în continuare directori, iar domnul Condoiu a fost angajat pe perioadă determinată.

Totodată, vă reamintim că salarizarea personalului din Camera Deputaților se face potrivit Legii cadru 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice cu modificările ulterioare și potrivit prevederilor OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului funcționarilor publici din 2015 precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice aprobată cu modificări și completări prin Legea 71/2015 cu modificările și completările ulterioare. Promovarea funcționarilor se face doar în baza dispozițiilor din Metodologia de organizare și desfășurare a examenelor pentru promovare într-o funcție publică parlamentară în cadrul serviciilor Camerei Deputaților, aprobată prin Hotărârea Biroului Permanent nr. 6 din 20.06.2011, reeditată.

Secretarul General nu a utilizat niciodată bani din Fondul președintelui pentru acțiuni caritabile. După cum arată și denumirea acestui capitol bugetar, destinația banilor aflați în Fondul președintelui pot fi utilizați doar cu aprobarea președintelui. Suntem convinşi că respectivele inadvertenţe reprezintă doar o regretabilă eroare din partea dumneavoastră şi, în acest context, vă rugăm să faceţi cuvenitele rectificări, în virtutea dreptului la replică, pentru o cât mai corectă informare a cititorilor dumneavoastră. Vă stăm la dispoziţie cu orice alte clarificări.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE