Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Criza din Grecia. Tsipras le cere grecilor să voteze împotriva măsurilor de austeritate

Postat la: 30.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu o zi înainte să expire termenul până la care Grecia poate să plătească prima tranșă din datoria pe care o are către Fondul Monetar Internațional, premierul grec Alexis Tsipras a făcut un apel către cetățeni prin care le cere să voteze "nu" la referendumul de duminică, privind rămânerea în zona Euro și măsurile de austeritate impuse de Troica. 

Într-o declaraţie pentru televiziunea de stat, premierul grec şi-a îndemnat compatrioţii să voteze masiv "nu", subliniind că respingerea ultimei propuneri a creditorilor cu o majoritate clară va permite Guvernului să fie mai bine "înarmat" să negocieze.

Alexis Tsipras, care a făcut aceste declaraţii în timp ce mii de greci participau la un miting în centrul Atenei susţinând un "nu" la referendum, le-a răspuns implict tututor celor care se întreabă în legătură cu viitorul său politic în cazul unei victorii a taberei "da".

"Dacă grecii vor să continue cu planuri de austeritate pentru totdeauna, ceea ce ne va împiedica să ridicăm capul, vom respecta alegerea lor, dar nu vom aplica (această politică)", a declarat el.

Liderul stângii radicale Syriza, s-a declarat din nou convins de faptul că creditorii nu doresc ieşirea Greciei din zona euro, din cauza "costului considerabil" al unei asemenea iniţiative.

"Nu cred că intenţia lor este să împingă Grecia afară din (zona) euro, ci să pună capăt speranţelor unei politici diferite în Europa", a subliniat el.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE