Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Criza imigranților. Primele autocare cu imigranți au ajuns în Austria și Germania

Postat la: 05.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primele autobuze cu refugiaţii plecaţi din Ungaria au ajuns, sâmbătă dimineaţă, în Austria și mai apoi unele dintre ele au intrat în Germania. Imigranții au fost primiți în Austria, cu aplauzele unor localnici, informează CNN. Ministerul de Interne din Ungaria a anunţat, sâmbătă, că aproximativ 4.500 de "imigranţi ilegali" au fost conduşi în noaptea de vineri spre sâmbătă la frontiera cu Austria, de la Budapesta, dar şi din alte locuri.

Până la 3.000 de imigranţi din Ungaria au ajuns în Austria, anunţă poliţia austriacă

Între 2.500 şi 3.000 de imigranţi au sosit în Austria în ultimele ore, din Ungaria, a anunţat poliţia austriacă sâmbătă, la o zi după ce Budapesta a decis să-i aducă, în autobuze, la frontiera dintre cele două state UE, relatează AFP online.

"Sunt la frontiera cu Ungaria şi privesc. Fluxul (de persoane) continuă", a declarat Hans Peter Doskozil, şeful poliţiei landului Burgenland (est), pentru presa austriacă.

"Aşteptăm 17 sau 18 autobuze cu etaj să le ducă la Viena şi, poate, şi în Germania", a adăugat el.

Un al doilea tren urmează să plece, a adăugat el.
"Al doilea grup de 400 de persoane este pe drum (către gară). Ploaia este destul de puternică. Burniţează, acum. Oamenii sunt uzi leoarcă", a spus Doskozil.

Ungaria, depăşită de afluxul de imigranţi, a anunţat vineri seara că a închiriat aproximativ 100 de de autobuze pentru a conduce mii de imigranţi în Austria, care a acceptat, împreună cu Germania, să-i primească.

Primul tren cu imigranţi, la bordul căruia se aflau 167 de persoane provenind din Austria, a ajuns sâmbătă la Munchen, în Germania, relatează AP în pagina electronică.
Poliţia a anunţat că trenul a sosit în capitala Bavariei la ora locală 10.25 (11.25, ora României).

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE