Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Criza refugiaților: Doi români, reţinuţi în Austria

Postat la: 30.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă seara că autorităţile austriece au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane, pentru trafic de persoane.

"La solicitarea Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au confirmat că a fost reținut un cetățean român în localitatea Braunau. Cetățeanul român era șoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane. Totodată, autoritățile austriece au confirmat că, un alt cetățean român a fost reținut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era șoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane. Poliția austriacă, cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena a verificat identitatea cetățeanului implicat în incident prin procedura cooperării polițienești internaționale", precizează MAE într-un comunicat transmis sâmbătă seara.

Un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării, a informat anterior sâmbătă agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters în pagina electronică, preluată de Mediafax în pagina electronică. Camionul cu refugiaţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh a fost oprit în apropierea orăşelului St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania, a precizat APA, citând poliţia locală.

David Furtner, din cadrul poliţiei austriece, a spus că micuții erau ameţiţi din cauza deshidratării, pe fondul temperaturii ridicate din camion, care era înmatriculat în România. "Personalul medical ne-a spus că ei nu ar mai fi rezistat mult timp, două, poate trei ore", a mai afirmat el. "Şoferului nu îi păsa de oamenii din spate. Noi nu am transporta nici animale în aceste condiţii, pe drumurile din Austria", a precizat purtătorul de cuvânt. Şoferul român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, iar copiii - două fete şi un băiat de cinci şi şase ani - şi părinţii lor au fost transportaţi la spital. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de BBC News Online, copiii erau aproape inconştienţi. Autorităţile au declarat sâmbătă că vieţile lor nu mai sunt în pericol, dar sunt în continuare spitalizaţi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE