Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum au ucis fortele egiptene 12 persoane, inclusiv turisti mexicani: i-au atacat pe cei care oprisera sa faca un gratar cu elicoptere, un avion si cu forte de la sol

Postat la: 14.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fortele de securitate egiptene au ucis "accidental" 12 mexicani si egipteni si au ranit 10 persoane luni intr-un atac asupra unui convoi turistic pe care l-ar fi confundat cu un grup de militanti pe care le urmareau in desertul din vestul tarii, a declarat ministrul de externe de la Cairo.

Turistii mexicani care au supravietuit atacului spun ca au fost bombardati de elicoptere si de un avion cand s-au oprit sa faca un popas, a declarat ministrul de externe mexican, Ruis Massiue. Aceasta a spus ca guvernul sau a confirmat deja moartea a doi cetateni mexicani, in conditiile in care surse judiciare si de securitate egiptene spun ca opt mexicani au murit in incident.

Grupul turistic de 22 de persoane si-au parcat cele patru vehicule off-road pentru un gratar langa oaza Baharyia, o destinatie turistica din acea zona de desert, cand aeronave;le armatei au inceput brusc sa-i bombardeze. In momentul in care convoiul turistic a incercat sa fuga, alte forte de securitate, aflate la sol, au inceput sa traga si ele. Egiptul se confrunta cu o miscare insurgenta ce a castigat avant dupa izgonirea presedintelui Mohamed Mursi, insurgenta organizata de afiliatii egipteni ai Statului Islamic.

Aceasta miscare a ucis sute de politisti si militari si a inceput sa atace tinte occidentale. Fortele combinate ale politiei si armatei urmareau militanti in desert cand au dat opeste convoiul turistic, pe care l-au confundat cu tinta lor initiala. Duminica dimineata Statul Islamic a trimis un comunicat prin care a sustinut ca a respins un atac al armatei egiptene in desertul din vestul tarii. Presedintele federatiei egiptene de turism a declarat Reuters ca "zona este una restrictionata, iar compania a facut o greseala ducand turistii in acel loc fara permis. Ei trebuiau sa obtina un permis inainte sa mearga acolo".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE