Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum comentează Augustin Zegrean acuzațiile de discriminare sexuală și homofobie

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean a declarat că se aștepta să fie contestat de asociația Accep și nu de un senator. Susține însă că eu nu a făcut judecăți de valoare ci doar a pus câteva întrebări în ceea ce îi privește pe copiii născuți în urma fertilizării în vitro. Cât despre senatorul Marian Vasiliev, șeful CCR a spus doar "dacă atâta a înțeles ei, eu ce să-i fac?"

Întrebat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro cum comentează demersul senatorului Vasiliev de a-l reclama la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Zegrean a spus că nu își face griji deoarece este un bun cunoscător al limbii române și își cântărește cu grijă cuvintele înainte de a le spune.

"Eu am vorbit acolo despre decalog. Nu am avut intenţia să discriminez pe nimeni. Am întrebat în ce măsură mai sunt actuale în situaţia asta. Şi fiind vorba despre a iubi şi respecta pe tatăl tău şi pe mama ta, am pus această întrebare. Nu am dat niciun verdict, am pus o întrebare. În decalog spune să iubeşti pe tatăl tău şi pe mama ta. Eu mă întrebam dacă mai poţi şti cine e mama ta şi cine e tatăl tău dacă fertilizarea e in vitro. Ce e discriminatoriu în asta? Eu credeam că cei de la Accept m-au dat în judecată. Mă gândeam că ăia sunt mai supăraţi. Am întrebat acolo şi cine e mama ta când tatăl tău este o femeie şi mama tot o femeie."

Cât despre o posibilă acuzaţie de homofobie, preşedintele CCR a precizat: "Nu am cum să fiu acuzat de homofobie. Eu doar am pus o întrebare. Nu am nimic cu ei şi le-am dovedit asta. În ziua de azi fiecare înţelege ce vrea, dar nu înseamnă că e realitate. Eu sunt foarte responsabil de vorbele mele. Eu ştiu foarte bine limba română. Asta le lipseşte multora."

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE