Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum se poziționează partidele în privința votului în cazul lui Gabriel Oprea

Postat la: 12.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La aproape un an de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, aleşii votează o nouă solicitare DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul fostului ministru de interne. Partidele politice au început deja să se poziţioneze în privinţa votului în cazul lui Gabriel Oprea. Singurii care au anunţat clar că vor vota fără rezerve pentru la solicitarea DNA sunt cei de la PNL.

Cei de la ALDE au anumite rezerve şi semne de întrebare când vine vorba de acest vot. „Personal, eu am fost foarte surprins de această acuzaţie. Şi când am să votez, am să mă gândesc la următorul lucru: ce o să se întâmple dacă un motociclist din escorta care îi asigură coloana preşedintelui va avea un accident? Va ajunge preşedintele să fie acuzat de ucidere din culpă?", spunea în urmă cu câteva zile Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Fost subaltern al lui Gabriel Oprea, actualul preşedinte executiv al PMP, Valeriu Steriu, susţine că acordă credit justiţiei. Nu poate vota pentru că e deputat.

„Este o veste neplăcută. De-a lungul timpului, cred că nu a fost nicio situaţie în care să existe vreo recomandare către colegii noştri din Parlament de a vota altfel decât pentru a sprijini justiţia", a declarat președintele executiv al PMP.

Gabriel Oprea şi-a prezentat punctul de vedere pe un site de socializare. El precizează că nu a fost vorba de o coloană oficială, că nu ministrul a stabilit cine face parte din dispozitiv şi nici viteza de deplasare a coloanei. În finalul postării, subliniază că este nevinovat.

Social-democraţii sunt liberi să voteze după cum le dictează conștiința. „Nu le-am dat nici așa, nici așa. Nu! Le-am spus, în schimb, să studieze cu foarte mare atenție, pentru că au fost foarte multe comentarii despre competență, despre atribuții și să decidă fără nici o linie de la partid", a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Primul vot urmează să fie dat în Comisia juridică, unde săptămâna aceasta va fi audiat și Gabriel Oprea. Votul decisiv va fi dat de plenul Senatului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE