Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum si-a schimbat radical declarațiile Bănicioiu in Cazul COLECTIV

Postat la: 03.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"Asigurăm tot ceea ce este nevoie. Situaţia se stabilizează. Au toate medicamentele. Statul român a arătat că funcţionează". Acestea au fost declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Ulterior, acestea s-au întors la 180 de grade, fostul ministru solicitând, în cele din urmă, ajutor internaţional.

Pe 31 octombrie, Nicolae Bănicioiu declara: "Asigurăm tot ceea ce este nevoie. Este cam tot ce este nevoie". Întrebat dacă în situația în care va fi nevoie ca victimele să fie operate în străinătate, se va putea întâmpla acest lucru, Bănicioiu răspundea: "Se asigură toate, toate demersurile". Pe 31 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă comune, la Guvern, cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, fostul ministru al Sănătății afirma: "Statul român a arătat că funcționează. În momentul de față putem spune că situația este stabilizată".

În aceeași zi, la Spitalul de Arși, Bănicioiu asigura: "Au toate medicamentele, au tot ce le trebuie. În toate spitalele de la început a existat tot ce au avut nevoie". Tot pe 31 octombrie, la Spitalul Universitar, fostul ministru al Sănătății declara: "Eu vreau să vă asigur că tot ce se poate face și în Germania facem și noi aici, pentru toți. Iar de aici dumneavoastră trageți concluziile, da? Nu cred că au îngrijire mai bună decât aici". Mai mult, pe 1 noiembrie, la Spitalul Universiar, Bănicioiu sublinia: "Chiar nu avem nevoie de nimic, în acest moment, medicii noștri pot gestiona situația. Nu există nicio diferență între medicii care au venit și medicii de aicea".

Cu toate acestea, la numai o zi după, declarațiile fostului ministru al Sănătății au luat o altă turnură: "Apreciem și acceptăm orice ajutor pe care îl putem primi în aceste momente. Într-adevăr a fost o tragedie mare, imensă, la care foarte puțini ar fi putut fi pregătiți". Continuând în aceeași notă, și pe 3 noiembrie, în ședința de Guvern, Bănicioiu declara: "Vom accepta..de altfel există deja oferte de ajutor din afara țării. Din partea câteorva spitale din afara țării. Oricine ne poate ajuta este foarte bine".

De asemenea, la Spitalul Universitar, în aceeași zi, fostul ministru al Sănătății afirma: "Repet, acceptăm orice fel de ajutor pe care îl primim de la oricine. Nimic nu este refuzat. Oricine a vrut sa ajute este acceptat". După două zile, la Spitalul Floreasca, Bănicioiu declara: "Vă dați seama că noi nu ne opunem la niciun transfer și nu am cum să mă opun, din contră, cred că ar mai decompensa un pic situația. Sunt greu transportabili. Trebuie să își asume cineva răspunderea pentru transportul aerian".

Întrebat, pe 6 noiembrie, la Realitatea TV, când a cerut ajutor internațional, Bănicioiu răspunde: "Din noaptea respectivă, toată prima zi, am cerut tuturor". Revoltat, pe 9 noiembrie, acesta a criticat, la un post de televiziune, 'dezinformările' care ar fi apărut în presă în urma declarațiilor sale pe marginea acestui subiect: "Normal, după aia mi-au scos din context: dom'le, Bănicioiu a zis că avem de toate, că nu ştiu ce, că spitalele româneşti arată că...'. Nu, eu nu am zis niciodată că spitalele noastre arată mai bine ca în Germania sau... am spus că nu mai arată ca atunci când erau mulţi dintre domnii ăia la guvernare. Dom'le, atâtea dezinformări. Eu nu-mi puteam imagina că-n România se poate întâmpla acest lucru".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE