Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cutremure în Vrancea şi în Buzău, luni noaptea

Postat la: 06.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două cutremure de mică intensitate s-au produs, în noaptea de luni spre marţi, în Vrancea şi în Buzău. Primul cutremur, cu magnitudine 2,8, s-a produs în judeţul Buzău, imediat după miezul nopţii, la o adâncime de 117 km. Al doilea a avut loc în judeţul Vrancea, la ora 03.45, la adâncimea de 102 km şi a avut magnitudinea 2,4.

Potrivit inginerului Sever Georgescu, șef Laborator în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, cele mai simple calcule ne arată că un cutremur la fel de distrugător ca acela din 1977 are o recurență de 35-40 de ani, iar noi suntem în al 39-lea an de atunci.

Pe de altă parte, Georgescu menționa în Revista Construcțiilor că există calcule probabilistice, mai greu de înțeles, dar care arată că un seism de Vrancea ar putea avea anumite perioade medii de revenire. Astfel că, la o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, ca în 1977, perioada medie de revenire ar fi de 46 de ani. În schimb, la o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, ca în 1940, recurența ar fi de 82 de ani. Dacă aceste calcule au o probabilitate mare de realizare asta ar însemna că în 2022 sau 2023 s-ar putea produce următorul mare cutremur.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE