Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dacian Cioloș și Francois Hollande au inaugurat fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Franţei, François Hollande, şi prim-ministrul României, Dacian Cioloş, au inaugurat marți investiția de 51,7 milioane de euro a Airbus Helicopters de la Ghimbav. Fabrica, amplasată pe un teren preluat de la IAR Ghimbav, va găzdui producţia elicopterului H215, un elicopter cu două motoare, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple, care ţinteşte piaţa mondială.

Hollande a declarat că este foarte mulțumit de faptul că Airbus s-a gândit să își extindă prezența în România. „Este o investiție importantă, iar locurile de muncă create aici nu vor exclude locuri de muncă din Franța și Germania. Investiția de aici va crea locuri de muncă în Franța, de exemplu", a explicat președintele francez, care a mai spus că va propune o întărire a industriei de apărare la nivel european. De asemenea, Hollande a spus că ar fi un lucru foarte bun dacă România ar comanda elicoptere H215, dar nu este o condiție pentru ca această fabrică să existe.

Dezvoltarea acestui proiect va crea 350 de noi locuri de muncă până în 2020, care se vor adăuga celor 160 deja existente în cadrul Airbus Helicopters România (fostul Eurocopter România, un joint-venture între concernul franco-german și compania IAR Ghimbav, companie funcșională încă de la începutul anilor 2000). Din cele aproape 52 de milioane de euro care vor fi investite la Ghimbav, 15,5 milioane de euro reprezintă investiția în infrastructură, Guvernul României participând cu un ajutor de stat de peste 5 milioane de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE