Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Nica, audiat din nou de DNA în dosarul Microsoft

Postat la: 21.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In aceasta dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost audiat in dosarul Microsoft europarlamentarul PSD Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor. DNA a cerut în urmă cu un an Parlamentului European ridicarea imunităţii lui Dan Nica, însă forul european şi-a declinat competenţa.

Dan Nica, ministru al MCTI în perioada 2000 - iulie 2004 şi în prezent membru al Parlamentului European, este acuzat de DNA de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului „Sistem Educaţional Informatizat" şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, ar fi stabilit printr-un Memorandum firmele care să participe la realizarea proiectului atestând în mod nereal că acestea fac parte dint-un consorţiu; ar fi stabilit procente de participare la proiect în favoarea anumitor firme.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE