Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Voiculescu incearca sa scape de inchisoare

Postat la: 30.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Contestatia deciziei in cazul Dan Voiculescu in dosarul ICA se judeca joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, magistratii de la curtea suprema vor analiza calea extraordinara de atac a deciziei prin care fondatorul Partidului Conservator a fost condamnat in dosarul ICA, transmite Romania Libera.

Concret, instanta suprema analizeaza posibilitatea rejudecarii procesului in urma caruia Voiculescu a fost condamnat la inchisoare. In acest sens, apararea urmareste demonstrarea unor detalii care nu au fost luate in calcul la primul proces. Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE