Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Darius Vâlcov este urmărit penal într-un nou dosar, al treilea

Postat la: 23.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, este urmărit penal de procurorii DNA în al treilea dosar penal. Vâlcov este acuzat de penal pentru trafic de influenţă, după ce ar ffi primit mită 2,1 milioane de lei în 2013 pentru un contract de izolare termică a 131 de blocuri din Slatina.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov i-a pretins unui denunțător, administratorul unei societăți comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

"Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA", susțin anchetatorii, potrivit unui comunicat transmis de DNA marți.
Darius Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie într-un dosar în care e acuzat de trafic de influență și spălare de bani pentru perioada când era primar al Slatinei.

Potrivit DNA, Vâlcov ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.
Alături de Darius Vâlcov au fost deferiți justiției Lucian Petruț Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE