Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


De la rigoarea germana la tehnologia japoneza. Asahi cumpără brandurile de bere Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Stejar şi Azuga

Postat la: 13.12.2016 - 15:14 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Portofoliul Ursus Breweries cuprinde mai multe mărci româneşti, dar şi branduri internationale ca Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi Pilsner Urquell. Japonezii de la Asahi Group vor cumpăra brandurile de bere Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Stejar şi Azuga, după ce producătorul nipon de bere a ajuns la un acord cu SABMiller pentru preluarea activelor din cinci ţări est-europene, inclusiv din România, într-o tranzacţie evaluată la 7,8 miliarde de dolari.

Activele SABMiller din România, Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia au fost scoase la vânzare după ce grupul belgian AB InBev a cumpărat producătorul britanic de bere. Anunţul oficial urmează să fie făcut în cursul după-amiezii de către Asahi. Preşedintele Asahi, Akiyoshi Koji, a declarat în luna mai că grupul nu va licita pentru activele est-europene ale SABMiller, însă ulterior japonezii şi-au schimbayt decizia. SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj.

Portofoliul Ursus Breweries cuprinde mai multe mărci româneşti, cum sunt Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Stejar, Azuga, dar şi branduri internationale ca Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi Pilsner Urquell. Acţionarii AB InBev şi cei ai SABMiller au aprobat la sfârşitul lunii septembrie fuziunea de 104 miliarde de dolari a celor mai mari doi producători de bere la nivel mondial. De activele est-europene ale SABMiller, inclusiv fabricile Ursus Breweries din România, erau interesaţi şi alţi competitori, mai ales fonduri de investiţii. Activele din Cehia, Polonia, Ungaria, România şi Slovacia ale SABMiller au fost scoase la vânzare în cadrul preluării de peste 100 de miliarde de dolari a companiei britanice SABMiller de către grupul belgian AB InBev. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE