Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decizie de urgenţă pentru refugiații blocați în Grecia

Postat la: 10.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizie de urgenţă pentru refugiații blocați în Grecia. Uniunea Europeană va dubla ajutorul de urgență pentru ca această țară să amelioreze condițiile de trai pentru refugiații și migranții blocați aici de luni de zile, transmite sâmbătă Reuters.

Grecia va primi ajutor. Ajutoare de urgență în valoare de aproximativ 115 milioane de euro vor fi oferite de către UE, în plus față de cele 83 de milioane de euro deblocate la începutul acestui an, a anunțat sâmbătă Comisia Europeană. Banii vor fi direcționați, prin intermediul organizațiilor umanitare, pentru îmbunătățirea situației în centrele de primire și pentru accesul copiilor refugiați la sistemul de învățământ, iar o parte din acești bani vor fi oferiți cash sau sub forma unor cupoane, conform Agerpres.

Grecia primește ajutor
„Noua finanțare are drept obiectiv-cheie îmbunătățirea condițiilor pentru refugiații din Siria și pentru a aduce o contribuție înainte de sosirea iernii", a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, care a făcut acest anunț la Salonic, unde a participat alături de ministrul pentru emigrație elen, Yamis Muzalas, la un târg industrial. Aproape 60.000 de refugiați și migranți sunt blocați în Grecia. Mulți sunt cazați în cazărmi sau fabrici abandonate.

Grecia a decretat stare de urgență pentru șase luni în mai multe regiuni, din cauza inundațiilor devastatoare. Cel puțin trei persoane au murit și o alta este dată dispărută în urma ploilor torențiale. Regiunile Messina, Laconia și zona de est a Salonicului au fost puternic afectate. În același timp, pe insula Thassos, o destinație frecventată de români, pompierii se luptă cu un incendiu de vegetație.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE