Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Descinderea DGA la Băile Herculane. Nicusor Vasilescu e inca primar desi ar trebui sa fie suspendat din motive penale

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziuanews a informat opinia publica de faptul ca sambata dimineață, primăria orașului-stațiune Herculane a fost luată cu asalt de mascați. Aceștia vizau mai multe fapte de corupție savarsite cu sprijinul primarului Nicusor Vasilescu.

Ofițerii DGA l-au retinut pentru 24 de ore pe edilul-șef al orașului, Nicușor Vasilescu, pentru ca, ulterior, acesta, impreuna cu secretara sa sa fie arestati la domiciliu. Ziuanews a aflat ca mobilul acestui desant a fost legat de faptul ca, in oraș se derulează în această perioadă ample lucrări de investiții, fie cu bani guvernamentali, fie europeni, localitatea fiind transformată într-un adevărat șantier. Cu aceasta ocazie, reamintim că în Caraș-Severin mai mulți primari s-au ales cu condamnare din partea instanței pentru actele de corupție sau pentru abuzurile pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care au fost mandatați de oameni să îi reprezinte. O mare problema e că mulți dintre aceștia încă se află la cârma instituțiilor. La fel si Nicusor Vasilescu, acesta trebuind sa fie suspendat, conform legii, de catre prefect.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene  Anticorupţie Caraş-Severin şi Mehedinţi, cu sprijinul Jandarmeriei  Române - IJJ Caraş-Severin, au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare la sediul Primăriei Băile Herculane, precum şi la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului Caraş-Severin şi a municipiului Bucureşti. În capitală e vizat omul de afaceri Valeriu Verbițchi, care deține mai multe proprietăți în Băile Heculane. Pe lista bunurilor în posesia cărora a intrat se regăsesc Baia Neptun, Cazionul, dar și altele. Acesta a făcut în ultima vreme mai multe schimburi de teren cu administrația publică locală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Tribunalul Caraş-Severin a dispus ca primarul din oraşul Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu (PSD), şi secretara acestuia, Aurelia Dumitrache, să fie arestaţi la domiciliu, în urma unor percheziţii făcute vineri la sediul primăriei. Nicuşor Vasilescu este acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale), iar Aurelia Dumitrache, de complicitate la abuz în serviciu (două acte materiale).

Ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciile Judeţene Caraş-Severin şi Mehedinţi, cu sprijinul Jandarmeriei Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor, au făcut, vineri, zece percheziţii la sediul Primăriei Băile Herculane, la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane din judeţul Caraş-Severin şi municipiul Bucureşti. În urma percheziţiilor, primarul Nicuşor Vasilescu şi Aurelia Dumitrache au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin.

"În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurori s-a reţinut faptul că inculpaţii, în calitate de funcţionari ai Primăriei Băile Herculane, primar şi secretar, au înstrăinat, la preţuri subevaluate şi fără respectarea prevederilor legale, mai multe imobile aparţinând oraşului Băile Herculane", se arată în comunicatul citat. Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi vândut mai multe imobile, terenuri şi clădiri din centrul istoric al oraşului Băile Herculane, la preţ foarte mic, unui om de afaceri.

Activităţile de urmărire penală se efectuează într-un dosar deschis în anul 2014 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. În fapt, există indicii că angajaţi ai Primăriei Băile Herculane au înstrăinat fără respectarea prevederilor legale la preţuri subevaluate mai multe imobile aparţinând oraşului Băile Herculane.

Reamintim ca primarul Vasilescu este cel care a ajuns pe prima pagina a ziarelor centrale, inca din 2008, cand a candidat desi nu locuise in Herculane in ultimile sase luni dinanintea mandatului. Acesta isi fabricase o hartie care ar fi demonstrat ca locuia in Herculane, numai ca el a semnat si in dreptul chiriasului, dar si pentru cel care inchiriase, dovedindu-se un fals, cu toate acestea a castigat alegerile desi nu avea dreptul sa candideze. Tot el este cel care a declarat ca a facut simultan si liceul si facultatea pentru ca nu a avut timp la dispozitie fiind ocupat cu munca.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE