Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Detinutii de la Margineni protesteaza pe 4 octombrie in fata Parlamentului pentru discriminare si conditii inumane

Postat la: 29.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa ce in urma cu cateva zile, detinutii de la Margineni si familiile lor au facut un miting de protest la penitenciar, in care au reclamat discriminarea la care sunt supusi, precum si conditiile inumane din inchisoare, acestia au obtinut reluarea mitingului, dar de data asta in fata Parlamentului României.

Mitingul de protest va avea loc marti, 4 octombrie, intre orele 11,00-15,00, pe trotuarul din fata intrarii in Parlament. Detinutii de la Margineni, impreuna cu familiile lor, reclama discriminarile la care sunt supusi, faptul ca desi si-au ispasit pedepsele si ar fi trebuit sa fie eliberati conditionat primesc in continuare amanari din pricina faptului ca li se fac rapoarte defavorabile, cu toate ca au prestat munci si s-au achitat de toate obligatiile. Mai mult, ei reclama regimul inuman la care sunt suspusi, mancare cu viermi, apa cu mormoloci.

Recent, pe 23 septembrie si pe 27 septembrie, 400 de detinuti au refuzat hrana din penitenciar pentru ca a avut viermi in ea. Multi dintre acestia s-au imbolnavit in inchisoare din cauza hranei, a apei, a conditiilor de la Margineni. Pe 450 de locuri cat are penitenciarul sunt aproape 900 de detinuti, acestia dorm prin rotatie deoarece sunt repartizati doi pe un pat. Curtea inchisorii, acolo unde sunt scosi la aer, conform legislatiei are 70 mp si chiar daca sunt scosi prin rotatie stau ca sardelele, sufocandu-se in jumatatea de ora la care asa-zis "stau la aer".

Mentionam cazul unui detinut a carui familie ne-a contactat la redactie si care desi si-a terminat pedeapsa si ar fi trebuit suspus unei eliberari conditionate, a primit amanare de sase luni, fara sa fi avut rapoarte defavorabile, ba chiar a prestat muncile si voluntariatele care i s-au repartizat, la azile de batrani, la biserici etc., a avut recomandari favorabile de la ofiterii de supraveghere, cu toate acestea a primit amanare, in vreme ce altii, cu pedepse grele, cu rapoarte defavorabile au fost eliberati doar pentru ca erau "cotizanti" la conducere, sau ca aveau rude care au influenta la sefii din penitenciar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE