Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DIICOT deschide dosar de terorism pentru românul răpit în Burkina Faso

Postat la: 09.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dosar penal în cazul românului răpit în Burkina Faso. DIICOT a început urmărirea penală pentru terorism, iar anchetatorii români cooperează cu autorităţile străine. Anunţul vine după ce, pe internet, au apărut imagini cu românul răpit de o grupare jihadistă.

Imaginile cu românul au fost filmate la 18 august şi postate pe internet 12 zile mai târziu. Românul Iulian Gherguţ apare în imagini înconjurat de militanţi ai grupării Al Murabitun.

Bărbatul a fost răpit în luna aprilie, de persoane înarmate, la o mină de mangan din Burkina Faso. De la acel moment, autorităţile române au format o celulă de criză, care să se ocupe de această situaţie şi să îl aducă pe român înapoi în ţară.

Gruparea care l-a răpit pe românul Iulian Gherghuţ este noua faţă a terorismului în Africa de Vest. Scopul declarat al grupării jihadiste este acela de a impune legea şaria de la "fluviul Nil până la Oceanul Atlantic". Al-Mourabitoun s-a format în 2013, prin fuziunea a două grupări.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE