Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decizie: Directorul Lukoil România, Andrey Bogdanov, poate să se deplaseze pe teritoriul României

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, poate să se deplaseze pe teritoriul României, după ce Tribunalul Prahova a admis cererea de modificare a controlului judiciar, relatează Mediafax, însă decizia nu este definitivă.

Astfel, magistraţii permit cetăţeanului rus Andrey Bogdanov să se deplaseze pe teritoriul României, fără a depăşi graniţele ţării, în condiţiile în care măsura controlului judiciar luată faţă de acesta îi interzicea să depăşească limitele judeţelor Prahova şi Ilfov. Totodată, magistraţii menţin obligaţia lui Bogdanov de a nu părăsi România.

Soluţia pronunţată marţi poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare. În 17 august, Tribunalul Prahova a decis să permită lui Andrey Bogdanov să părăsească teritoriul României între 27 august şi 1 septembrie, pentru a se deplasa la Moscova, însă procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploieşti a menţinut controlul judiciar impus directorului Petrotel Lukoil, interzicând acestuia să părăsească ţara.

La începutul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi, între care două persoane juridice şi şase persoane fizice în dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru spălare de bani, şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani. Totodată, în acelaşi dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor cinci persoane, cetăţeni români, ruşi şi moldoveni cu funcţii de conducere în cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti.

Printre inculpaţi se numără Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, acuzat de folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, Dorel Duţu, contabil şef în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, Alexey Voinstev şi Olga Kuzina, ambii cetăţeni ruşi care deţin funcţii de director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectată de complicitate la spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor reţinute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE