Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doamne fereste sa inceapă! Scutul antirachetă de la Deveselu este inaugurat vineri. Din martie ne putem astepta la orice

Postat la: 18.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scutul antirachetă de la Deveselu va fi inaugurat vineri. La baza militară va avea loc o ceremonie la care vor participa oficiali români şi americani, dar şi reprezentanţi ai NATO. Până în martie 2016 se vor efectua teste, astfel încât la acea dată scutul să devină complet operaţional.

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în România şi Ministerul român al Afacerilor Externe vor anunţa „capabilitatea tehnică" a bazei, care include un radar puternic, interceptori de rachete şi echipament de comunicaţii, au declarat trei oficiali americani din cadrul administraţiei şi din apărare. „Acest lucru înseamnă că toate componentele majore ale sistemului de apărare antirachetă, inclusiv rachetele, se află acolo şi au fost predate comandanţilor militari", a declarat unul dintre oficiali.

Comandanţii militari vor declara baza Aegis Ashore operaţională la începutul lui 2016, după ce va fi integrată în sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice al NATO, a precizat oficialul. Locotenent-comandorul Tim Hawkins, un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane, a refuzat să comenteze cu privire la anunţul aşteptat, dar a precizat că baza este „un pas important în eforturile de protecţie în faţa ameninţării tot mai mari reprezentate de proliferarea rachetelor balistice cu raza de acţiune tot mai lungă şi din ce în ce mai letale şi mai sofisticate".

Anunţul de vineri intervine după ani de planuri şi eforturi din partea Agenţiei pentru Apărarea Antirachetă (MDA) a SUA, al cărei director, viceamiralul James D. Syring, se va afla la Bucureşti pentru acest eveniment. Rolul scutului antirachetă Baza americană de la Deveselu este doar parte din proiectul de apărare antirachetă. Scutul are rolul de a apăra America şi aliaţii săi de rachete balistice lansate de inamici. Pentru a putea funcţiona, aceasta are nevoie de radare şi de rachete performante care să le poată urmări şi distruge pe cele ale inamicului, arată Digi24. Proiectul a presupus construirea a două baze terestre, una în România şi alta în Polonia.

Lor li se vor alătura nave de luptă poziţionate în Marea Mediterană. În momentul în care radarele de ultimă generaţie aflate în Turcia şi Marea Britanie vor identifica o rachetă trasă de inamic, atunci proiectilele defensive ale scutului vor fi lansate pentru a distruge ţinta. La Deveselu vor ajunge 44 de rachete, numite de specialişti - interceptori. Agenţia Americană de Apărare Antirachetă a anunţat că, pentru realizarea lor, a alocat 550 de milioane de dolari. Aceşti interceptori vor avea o autonomie de 500 de kilometri, pot să ajungă la o altitudine de 160 de kilometri şi ating viteza de 9.600 de kilometri pe oră. La Deveselu vor fi aduşi aproximativ 150 de militari ai Armatei SUA, cărora li se vor alătura şi 350 de civili.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE