Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doi turişti au fost duşi la Poliţie pentru că au fotografiat casa lui Klaus Iohannis din Sibiu

Postat la: 27.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi turişti, un poliţist din Republica Moldova şi o femeie, au fost duşi ieri seară la sediul Poliţiei Sibiu, de un echipaj de jandarmi, după ce aceştia s-au oprit în faţă casei preşedintelui Klaus Iohannis pentru a-şi face poze de pe trotuar, relatează Agerpres.

Cei doi turişti au părăsit sediul Poliţiei Sibiu după ce, în urmă verificărilor, s-a stabilit că nu reprezintă niciun pericol.  „La sediul Poliţiei Municipiului Sibiu, cele două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost aduse aseară, în jurul orelor 19:00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece", a precizat astăzi, pentru Agerpres, comisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Jandarmeria Sibiu susţine că nu este ilegal să faci fotografii casei preşedintelui Iohannis, de pe domeniul public. Totuşi, dacă cei de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) - care asigura protecţia imobilului, amplasat pe stradă Bâlea din Sibiu, relativ aproape de zona centrală a oraşului - solicită jandarmilor să facă verificări, aceştia sunt obligaţi să ia măsuri. Acest lucru s-a întâmplat marţi seară, SPP solicitând jandarmilor să-i verifice pe cei doi turişti care fotografiau imobilul.

„Există persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este păzit. Sunt măsuri de ordine fiind vorba de reşedinţa unui preşedinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor două persoane, însă trebuiau să mai chestioneze şi nişte baze de date, să verifice dacă acel om chiar e poliţist sau nu, pentru că oricine poate pretinde că e poliţist. Identitatea unuia dintre ei figura că este poliţist în Republica Moldova. Ei (cei doi n.red.) au susţinut că nu doreau să facă poze casei preşedintelui, ci doar să se fotografieze pe ei. (...) A fost o neînţelegere. Imobilul beneficiază de măsuri de protecţie suplimentară", a explicat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu., scrie româniatv.net.
Conform acestuia, nu este prima dată când jandarmii verifică persoane care, din diverse motive, staţionează prea mult în faţă casei preşedintelui Klaus Iohannis şi chiar a fost aplicată o amendă unui tânăr care nu a fost cooperant cu forţele de ordine.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE