Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dosarul "țigancă împuțită" pute de la o postă

Postat la: 03.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorii au decis clasarea dosarului "țigancă împuțită", redeschis în urmă cu cinci luni, în care fostul președinte Traian Băsescu a fost urmărit penal pentru furt calificat și insultă.

Dosarul se referă la faptul că în 2007, fostul şef al statului a folosit apelativul "ţigancă împuţită" la adresa unei jurnaliste şi i-a luat acesteia telefonul mobil cu care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket.

Traian Băsescu a primit în 2007 un avertisment de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce s-a stabilit cu unanimitate de voturi că expresia folosită de fostul șef de stat a fost o discriminare, relatează știripesurse.ro, potrivit b1.ro.

Decizia a fost contestată de Băsescu la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), însă instanța a respins contestația ca fiind neîntemeiată. Ulterior, fostul președinte a atacat cu recurs hotărârea la Instanța Supremă, fiind admisă în 15 mai 2008.

Magistrații instanței au decis că gestul lui Băsescu asupra jurnalistei nu poate fi încadrat la capitolul contravenții, însă au stabilit că sintagma "ţigancă împuţită" este discriminatorie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE