Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Două cutremure cu magnitudini de 3,2 şi 3,5 pe scara Richter s-au produs în judeţele Maramureş şi Satu Mare

Postat la: 20.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două seisme s-au produs noaptea trecută în Maramureş şi în Satu Mare FOTO Sky News Două cutremure au avut loc, în noaptea de duminică spre luni, în judeţele Maramureş şi Satu Mare. Primul a avut o intensitate de 3,2 pe scara Richter, iar cel de-al doilea a fost de 3,5 pe scara Richter.

Cutremur de 3,4 pe scara Richter, la graniţa de nord a României Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) seismul din Maramureş a avut loc la ora 00.14 şi s-a produs la o adâncime de trei kilometri. Seismul din judeţul Satu Mare, cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter, a avut loc la ora 00.14.50, cu aproape 30 de secunde după cutremurul din Maramureş. Acest cutremur s-a produs la adâncimea de un kilometru. Duminică, la ora 14.30, a avut loc un cutremur de 3,8 grade în Ucraina, la graniţa cu România.

Seismul s-a produs la adâncimea de 4 kilometri. Oraşele din România cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Sighetu Marmaţiei - judeţul Maramureş (27 de kilometri) şi Negreşti-Oaş - judeţul Satu Mare (31 de kilometri), potrivit Mediafax. PUBLICITATE Alte patru cutremure, cu magnitudini între 3 şi 3,4 grade, s-au produs duminică în Ucraina, la graniţa cu România, la adâncimi între 3 şi 7 kilometri. Un cutremur de 3,4 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în Vrancea Sâmbătă, un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, la adâncimea de 100 de kilometri.

Tot în zona Vrancea, dar cu epicentrul în judeţul Buzău, duminică, la ora 21.18, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade, la adâncimea de 126 de kilometri. De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, pe 24 ianuarie şi pe 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău. Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 pe scara Richter, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 pe scara Richter.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE