Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea: Majorarea salariilor demnitarilor are o motivaţie corectă, dar urmată de modificarea legiiDragnea: Majorarea salariilor demnitarilor are o motivaţie corectă, dar urmată de modificarea legii

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că majorarea salarizării demnitarilor are o motivaţie corectă deoarece preşedintele, şefii Camerelor, miniştrii trebuie să aibă salarii bune pentru că au răspunderi uriaşe, dar că aceasta trebuie urmată de modificarea întregii legi a salarizării.

"Este o ordonanţă (în privinţa salarizării demnitarilor - n.r.), e publicată. Nu cred că se mai revine cu legea salarizării. Până la urmă, această lege este un lucru bun dacă este primul pas şi este urmată de modificarea întregii legi a salarizării. Adică este o motivaţie corectă, ca preşedintele României, premierul, şefii Camerelor, miniştrii să aibă salarii bune, pentru că, totuşi, au răspunderi uriaşe. Nu putem ridica doar salariile înalţilor demnitari, iar marea masă a bugetarilor să rămână cu salarii foarte mici. Am înţeles de la doamna Rovana Plumb că proiectul de lege a salarizării mari este aproape gata, nu l-am văzut. Dacă e un pas dintr-un proiect mare este corect, dacă rămâne singular, atunci nu este bine", a spus Dragnea. El a răspuns astfel la întrebarea ce se întâmplă cu salariile demnitarilor.

Guvernul a decis ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier. Guvernul a stabilit ca această creştere să fie aplicată şi miniştrilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ şi celui al Curţii de Conturi, şefului SGG şi celui al Cancelariei premierului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE