Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












După Pipera, zona Barbu Văcărescu - Floreasca urmează a fi un nou pol corporatist. Un nou „cartier" de birouri pentru firme din IT şi finanţe prinde viaţă în zona Orhideea din Capitală

Postat la: 10.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe terenurile fostelor platforme industriale din zona de centru-vest se vor construi birouri pentru 20.000 de angajaţi.

Partea de centru-vest a Ca­pi­talei, care se identifică cu zo­na Orhideea, Pasajul Ba­sa­rab şi împrejurimile sta­ţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica, se formează ca viitor pol de birouri al Capitalei, după consacratele zone Piaţa Victoriei-Aviatorilor, Barbu Văcăres­cu-Floreasca, respectiv Dimitrie Pom­peiu (Pipera).

Foste platforme industriale din zo­na Orhideea, precum Baduc (materiale de construcţii) sau fabrica de pâine Spicul vor face în următorii ani loc unor noi pro­iec­te de birouri, dezvoltate în special de in­ves­titori români, după ce zona a că­pătat o nouă imagine odată cu con­struc­ţia Pasajului Basarab, pe care cir­culă zilnic 80.000-100.000 de maşini.

„Vom vedea mai multe companii (instituţii financiare, companii farma­ceu­tice, companii din domeniul ser­vi­ciilor financiare) care îşi vor muta acti­vită­ţile şi chiar sediile principale în zona Orhi­deea. Pe de altă parte, Iuliu Maniu-Semănătoarea va deveni din ce în ce mai clar definită ca destinaţie pen­tru companiile din IT", spune Andreea Păun, associate director în departa­mentul de birouri al firmei de consul­tan­ţă imobiliară Colliers.

Pe lângă proiectele de birouri deja con­struite, Sema Parc al omului de afa­ceri Ion Rădulea sau AFI Park al isra­elieni­lor de la AFI, dar şi cele plani­fi­cate, precum Orhideea Towers, al aus­triecilor de la CA Immo, în zonă se anun­ţă noi dezvoltări de proiecte, în con­textul în care în partea de nord a Bucureştiului, unde s-au concentrat cea mai mare parte a construcţiilor de office în ultimii ani, opţiunile de tere­nuri cu potenţial de dezvoltare sunt din ce în ce mai rare. O tranzacţie recentă a fost cea prin care firma Forte Partners, fondată de investitorii Ionuţ Dumi­tres­cu, Geo Mărgescu şi Johnny Jabra, a preluat un teren de aproape 13.000 mp de la spaniolii de la Hercesa, vizavi de Carrefour Orhideea. Aici, in­vestitorii vor să construiască un pro­iect de birouri de 57.000 mp. Tot aceiaşi in­vestitori, pre­cum şi reţeaua germană de hiper­mar­ke­turi Kaufland au cumpărat terenul fos­tei fabrici de bere Griviţa, din drep­tul Pasajului Basarab, de la produ­că­torul de bere Heineken. Şi divi­zia de imo­biliare a grupului suedez IKEA a cum­părat în urmă cu patru ani două hec­tare din platforma de mate­riale de con­strucţii Baduc, din apro­pierea Pasa­ju­lui Basarab, unde este pre­văzută dez­voltarea unui proiect de bi­rouri. Un alt teren „liber" în zonă este cel de lângă sta­ţia de metrou Poli­teh­nica, controlat de Ion Rădulea şi fa­milia Bronte. Te­re­nul se suprapune fostei uzine Pumac.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE