Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












E-Coli în carne de mici, carne tocată şi în caş proaspăt. Care sunt județele

Postat la: 28.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la patru probe prelevate din carne şi produse lactate din judeţele Giurgiu, Timiş, Vaslui şi Iaşi, anunţă instituţia de control.

În perioada 05 - 16 septembrie 2016, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, ANSVSA a prelevat şi analizat 115 probe de carne (carcase, carne tocată, pastă de mici, cârnaţi) şi lapte şi produse din lapte (telemea, caşcaval, smântână, caş proaspăt, iaurt).

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe din 27 de judeţe, inclusiv Bucureşti.

În urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezenţa E-Coli în micii (amestec de vită şi oaie) care erau comercializaţi într-un restaurant din judeţul Giurgiu. O altă probă recoltată dintr-un centru de prelucrare a laptelui, din judeţul Vaslui, a confirmat prezenţa bacteriei şi în caşul proaspăt produs în această fabrică. De asemenea, E-Coli a fost descoperit în carnea tocată vândută într-o carmangerie din judeţul Iaşi şi în carcasa unei ovine testată la un abator din judeţul Timiş.

În urma acestor rezultate, Direcţiile judeţene Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat controale amănunţite la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus fie confiscarea alimentelor contaminate, fie tratarea termică a acestora pentru a distruge bacteria E-Coli.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE