Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












EXAMEN DEFINITIVAT 2015. Ce note au obținut profesorii

Postat la: 14.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Emoțiile s-au încheiat și pentru profesorii care au susținut examenul de definitivat. Astăzi, cadreele didactice au primit rezultatele la examenul de definitivat, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației.

Notele obținute de profesori pot fi vizualizate pe site-ul www. definitivat.edu.ro. Definitivatul este examenul pentru obţinerea dreptului de practică în învăţământul preuniversitar. Profesorii pot să susţină această proba de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Candidaţii care pică definitivatul pot fi angajaţi doar ca profesori debutanţi. Notă minimă de promovare a examenului este 8.

Profesorii nemulţumiţi de notele primite pot să depună contestaţii, în zilele de 14 - 15 iulie, iar rezultatele finale de la definitivat vor fi publicate sâmbătă, 18 iulie 2015. Profesorii care promovează examenul de definitivat 2015 îşi vor primi drepturile salariale începând cu dată de 1 septembrie a anului şcolar următor. După acest examen, următoarele trepte în carieră pentru cadrele didactice sunt gradul didactic II şi gradul didactic I.

Spre deosebire de definitivat, titularizarea este concursul de angajare a profesorului într-o şcoală pe perioada nedeterminată. Candidaţilor care au luat titularizarea, dar pică definitivatul li se desface contractul de muncă încheiat pe perioada nedeterminată şi pierd astfel calitatea de titular.

La începutul anului şcolar, s-au înscris la Definitivat 10.297 candidaţi. Nu toţi au îndeplinit însă cele trei condiţii prevăzute de metodologie, pentru a intră în examenul scris: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin 1 an, calificativul pentru anul şcolar în curs "Bine" sau "Foarte bine" şi minimum media 8 la cele două inspecţiispeciale la clasa desfăşurate pe perioada anului şcolar

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE