Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fabuloasa avere a primarului comunei Şelimbăr, cercetat pentru corupţie cu prejudiciu de peste 100 de milioane de euro

Postat la: 14.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Daniel Maricuta Edilul din Şelimbăr, al cărui nume apare în dosarul de corupţie în care DNA face miercuri percheziţii la Sibiu, are o avere considerabilă.

Potrivit declaraţiei de avere depusă în anul 2014, edilul comunei Şelimbăr deţine împreună cu soţia un teren agricol de 0,5 hectare în Avrig, unul intravilan de 1,18 hectare în Sadu, două terenuri în Şelimbăr, unul agricol de 13,61 de hectare şi un extravilan de 0.99 hectare şi un luciu de apă de 10,5 hectare. Primarul deţine de asemenea câte jumătate din patru imobile, un apartament de 29,95 metri pătraţi în Avrig şi unul de 89,6 metri pătraţi în municipiul Sibiu, o casă de 912 metri pătraţi în Şelimbăr şi un spaţiu comercial de 1.782 de metri pătraţi în Sadu.

Primarul a mai declarat un autoturism Audi A 6 fabricat în 1999 precum şi alte bunuri din categoria celor a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro şi care, însumate, valorează 471.000 de euro. Primarul a mai declarat acţiuni sau părţi sociale la trei societăţi comerciale, cu o valoare totală la zi, la data depunerii declaraţiei, de 417.317,5 lei. Marciuţa a declarat pentru anul fiscal anterior depunerii declaraţiei, deci 2013, venituri totale de 30.180 de lei din indemnizaţia de primar iar soţia sa, venituri totale de 24.204 lei. Primarul a mai declarat un venit de 10.000 de euro obţinut din vânzarea unor cai.

Mai multe percheziţii ale procurorilor DNA au loc miercuri în Sibiu şi alte trei judeţe, într-un dosar de corupţie. În Sibiu, percheziţiile au loc la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, la Primăria Şelimbăr, la locuinţa primarului din Şelimbăr, Daniel Maricuţa, la secretarul din comună, la un specialist în cadastru, un consilier personal al primarului, consilieri locali şi foşti primari sau viceprimari. Se fac de asemenea percheziţii la mai mulţi notari din Sibiu printre care Victoria Bianu, Radu BUcşă, Mariana Tolciu, Tudor Tolciu, Dorin Suciu.

Cercetările se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită, trafic de influenţă , cumpărare de influenţă , abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Şelimbăr de la persoane îndreptăţite la reconstituire şi la eliberarea titlurilor de proprietate.

Membrii grupului şi-ar fi creat un avantaj patrimonial estimat la 114.340.750 Euro Primarul din Şelimbăr este acuzat că ar fi constituit împreună cu persoane din Primăria Şelimbăr care deţin funcţii de secretar, responsabili cadastru, consilier local (Elena Scumpu, Maria Melniciuc şi Ioan Iuga), o grupare infracţională ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei Şelimbăr de la persoane care erau îndreptăţite la reconstituire şi vânzarea acestor terenuri investitorilor la preţ mare.

Potrivit surselor citate, primarul Maricuţa, Elena Scumpu şi Maria Melniciuc ar fi modificat şi falsificat numeroase documente de punere în posesie pentru a putea face modificările în ceea ce priveşte amplasamentul şi suprafaţa atribuită fiecărei persoane, astfel ca prin interpuşi să devină proprietari ai acelor terenuri aflate în zona comercială sau zona de centură a oraşului Sibiu pe care le-ar fi valorificat ulterior la preţuri f mari. Ioan Iuga ar fi valorificat terenurile pentru sume mari de bani şi ar fi despăgubit persoanele care şi-au câştigat dreptul în instanţă sau care în procesele intentate aveau şanse la o soluţie favorabilă, răscumpărându-le acestora terenurile.

De asemenea acesta ar fi intermediat cumpărarea de terenuri de către Daniel Maricuţa. În vederea valorificării terenurilor, Daniel Maricuţa şi Elena Scumpu, persoane care aveau atribuţii în eliberarea autorizaţiilor şi a documentaţiilor de construcţie (PUG, PUZ, certificate de urbanism, autorizaţii de construire) ar fi in dicat indicau potenţialilor investitori să cumpere teren deţinut de Ioan Iuga, la un preţ peste preţul pieţei, asigurându-le prin aceasta că nu vor avea probleme cu eliberarea documentelor şi derularea investiţiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE