Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Facturile la curent, mult mai mici de la 1 ianuarie

Postat la: 28.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Factura la energie electrică ar putea scădea cu peste 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal.

Factura la energie electrică ar putea scădea cu aproximativ 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal. Decizia a fost determinată pe analiza investiţiilor realizate în acest an şi cele pentru 2017, prin care companiile îşi fundamentează preţurile practicate.

Comitetul de reglemen­tare al Autorităţii Na­ţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a decis, săptămâna tre­­cută, ajustarea tarifelor de dis­tri­buţie aplicate anul viitor de cele opt firme de distribuţie cu scăderi cuprinse între 3,8% şi 9,4%, măsură care va conduce la o diminuare a facturii energiei electrice plătite de populaţie cu aproximativ 1,9%-2%.

În al doilea rând, scăderea generalizată a cotei TVA de la 20% la 19% antrenează o scădere corespunzătoare de aproape un procent în preţul final. În al treilea rând, de la 1 ianuarie, „taxa pe stâlp" - pe care o plătesc producătorii, distribuitorii şi transportatorul - dispare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE