Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fiica poetului Tudor Arghezi a murit. Mitzura Arghezi avea 90 de ani

Postat la: 27.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mitzura Arghezi, în vârstă de 90 de ani, a murit azi dimineaţă, la un spital. Din luna august, fiica poetului Tudor Arghezi se afla internată la un cămin privat de bătrâni.

Si Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă trista veste: "În această dimineaţă, 27 octombrie, în jurul orei 9.15, a încetat din viaţă Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi. Cunoscută în primul rând ca balerină şi actriţă - Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme -, aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deţinând funcţia de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune din partea PRM".

Pe parcursul întregii sale vieţi, Mitzura Arghezi a contribuit la valorificarea şi promovarea moştenirii literare şi culturale pe care a preluat-o de la tatăl său. Aceasta a susţinut Muzeul Naţional al Literaturii Române în toate activităţile culturale organizate şi desfăşurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi - Mărţişor", al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia. Mitzura Arghezi ar fi împlinit în data de 10 decembrie vârsta de 91 de ani.

În urmă cu o lună, fiica poetului Tudor Arghezi a fost căutată de poliţişti după ce o nepoată a acesteia a sunat la 112 şi a spus că mătuşa sa a dispărut. Mitzura Arghezi a fost găsită de poliţiştii bucureşteni într-un cămin de bătrâni privat din sectorul 1, anunţau la acea vreme televiziunile de ştiri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE