Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Filmul "Lumea e a mea", premiat la Karlovy Vary, respins de Centrul Naţional al Cinematografiei

Postat la: 13.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Debutul "Lumea e a mea" - în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a câștigat mențiunea specială a juriului în competiția East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary. Este a doua distincție importantă pentru lungmetraj, care a obținut și Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF.

,,Lumea e a mea'' este o producție Libra Film și deFILM și a fost realizat fără sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, proiectul fiind respins la concurs, în secțiunea dedicată debuturilor, deşi primele reacții ale presei internaționale anticipau un premiu pentru ,,Lumea e a mea''.

„E un debut promițător al regizorului Nicolae Constantin Tănase și al scenaristei Raluca Mănescu, amândoi au un ochi bun pentru legăturile feminine și dinamica puterii lor. Cu o cameră practic lipită de fețele protagonistelor, care trec prin chinurile și suferințele iubirii și maturizării, filmul aduce foarte mult cu ,,La vie d'Adèle'', al lui Kechiche", apreciază „The Hollywood Reporter". „Intensitatea jocului actorilor și energia întregului film sunt impresionante", continuă articolul, remarcând faptul că ,,Lumea e a mea'' se îndepărtează de stilistica Noului Cinema Românesc și că, deși a fost produs cu foarte puțini bani, arată „de milioane".

,,Variety" laudă performanțele actrițelor descoperite de regizor și scrie că filmul anunță o nouă voce cu personalitate în cinema-ul românesc. „Aratând mult mai bine decât lasă să se întrevadă bugetul de doar 168.000 de dolari, filmul afișează tupeu - pe ecran și în afara lui - demonstrând că e posibil să faci lungmetraje românești bune și fără bani de la Centrul Național al Cinematografiei", notează publicația americană, remarcând efectele speciale, imaginea și distribuția formată în mare parte din non-profesioniști.

Filmul spune povestea Larisei (Ana Maria Guran), care are 16 ani și trăiește într-un orășel de la malul mării. E un oraș mic, în care bârfele și veștile circulă repede. E un oraș în care contează imaginea și influența, banii și puterea. Iar Larisa le vrea pe toate. Și chiar dacă nu le are, luptă pentru ele. Ajunsă sus, pe val, cu toate visele împlinite: bani, iubit, prieteni, notorietate - Larisa își pierde lumea ei. Se maturizează. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, începând din 16 octombrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE