Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firma prietenului intim al lui Iohannis a intrat in insolventă

Postat la: 15.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marti, 15 septembrie 2015, cunoscuta firmă AMBIENT Sibiu a intrat în insolvenţă. Tribunalul Sibiu a admis cererea formulată de AMBIENT SA la data de 28 august 2015 şi a decis (Dosar nr.2575/85/2015): deschide procedura generală de insolvenţă împotriva debitorului S.C. AMBIENT S.A.

Decizia s-a facut în temeiul art.71 alin.1 teza întâi raportat la art.66 din Legea nr. 85/2014 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenirea insolvenţei şi de insolvenţă. În calitate de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul în insolvenţă SIBINSOLV IPURL (prin Sora Oprea-Florin), cu sediul în municipiul Sibiu, str.9 Mai nr.36, jud. Sibiu.

Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului a fost stabilit pentru data de 30 octombrie 2015, urmând ca prima şedinţă a Adunării Creditorilor să se desfşăşoare pe 23 noiembrie 2015.

Firma apartie unuia dintre apropiatii presedintelui Klaus Iohannis, inca de pe vremea cand acesta era primar al Sibiului. Firma SC Ambient SA Sibiu, controlată de Ioan Ciolan, este urmărită penal pentru evaziune fiscală. Ciolan a sarbatorit cu Iohannis, anul trecut, victoria in alegeri a acestuia, fiind printre putinii prieteni intimi ai fostului primar de Sibiu care asu participat la agapă.

Dacă Ioan Ciolan susţine că ancheta nu afectează direct firma sa, se pare că aceasta era unul dintre beneficiarii finali ai activităţii infracţionale. Prin ancheta coordonată de DIICOT Craiova s-a stabilit că prejudiciul creat de reţeaua din care face parte şi firma lui Ioan Ciolan se ridică la 2 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, furnizorii de materiale d e construcție își făuriseră un grup infracțional organizat, specializat în evaziune fiscală. "În perioada octombrie 2011 - noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei", se arată în comunicatul procurorilor.

Practic, cei incriminați sunt acuzați că au realizat un circuit al mărfurilor, însă doar pe hârtie. Viramentele bancare, arată procurorii, erau efectuate foarte rapid, pentru a crea aparența unei legalități, însă și sumele erau fictive. "Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului", mai explică DIICOT.

Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era una de scurtă durată. Practic, furnizorii le foloseau drept "paravan", le "însărcinau" cu toate datoriile către stat, după care le falimentau.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE