Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florin Piersic implineste astazi 80 de ani

Postat la: 27.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unul dintre cei mai mari actori romani, Florin Piersic, implineste astazi 80 de ani. Maestrul s-a intalnit aseara cu fanii din Cluj, chiar la cinematograful care ii poarta numele. A fost la fel de plin de viata ca intotdeauna, a glumit si a facut poze cu cei care au venit sa ii ureze la multi ani si le-a marturisit ca pasiunea pentru actorie a inceput inca din liceu.

"Implinesc de 4 ori 20 de ani si sa va fie rusine ca tot timpul imi spuneti La multi ani! Unde vreti sa ma duc, sa implinesc 92 si atunci o sa veniti si eu hai noroc, buna ziua! Se poate ma? Se poate voi in gluma asta sa credeti ca eu am 80 de ani?" spune Florin Piersic. Florin Piersic voia sa devina medic veterinar ca tatal sau, dar planurile s-au schimbat dupa ce, in liceu, la serbarea de sfarsit de an, a recitat "Nebuna" de George Cosbuc. In cei peste 50 de ani de cariera, Florin Piersic a interpreat roluri legendare.

„Nu se poate spune decat o impresie nemaipomenita fata de acest titan al artei romanesti. Mintea iti cade in genunchi cand vezi asa oameni!" zice un fan. „Plin de viata si o valoare inestimabila. Un actor cu o experienta covarsitoare, un om care, de fiecare data cand il vezi, iti trezeste in suflet si in inima bucurie," adauga un alt spectator.

In semn de apreciere, presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a oferit titlului onorific "Artist al Poporului". Astazi, maestrul Florin Piersic isi va sarbatori ziua de nastere pe scena Operei Nationale Romane din Cluj. „Eu socotesc ca ma cheama Florin Piersic dintr-un singur motiv. Din cauza ca dumneavoastra, publicul, m-ati facut asta. M-ati facut Florin Piersic, m-ati facut actorul Piersic!!! O sarutare, pe inima!" mai spune Florin Piersic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE