Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Foc de arma pentru retinerea unui braconier

Postat la: 10.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESĂ. În data de 09 iunie a.c., poliţisti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pentru valorificarea unor informaţii cu privire la faptul că cetăţeanul român Costel L., în vârstă de 40 ani, cunoscut cu preocupări infracţionale, desfăşoară activităţi ilegale de pescuit cu ajutorul unui dispozitiv electric artizanal, au organizat, în zona localităţii de frontieră Gropeni, o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol.

Astfel, în jurul orelor 20.30, colegii noştri l-au depistat pe bărbat deplasându-se cu un atelaj hipo, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă acesta nu a respectat semnalul şi a virat pe un drum neamenajat. În cadrul acţiunii desfăşurate pentru reţinerea persoanei, care nu s-a supus somaţiilor legale, fugind, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare si au tras un foc de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.

Costel L. a ignorat in continuare somatiile lucratorilor nostri, si-a continuat drumul cu viteza, a acroşat autospeciala aflata în misiune şi a agăţat, intentionat, cu o parte a atelajului pe unul dintre politistii de frontiera, târându-l aproximativ 20 de metri. Poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe Costel L., iar la controlul asupra atelajului hipo a fost descoperit un dispozitiv artizanal de pescuit electric şi cantitatea de 40 kg de peşte din specia somn, care a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Poliţistul de frontieră lovit a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Brăila în vederea efectuării unor investigaţii medicale, iar acum se afla in afara oricarui pericol. Pe numele lui Costel L. poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE