Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fost şef al Finanaţelor Publice din Corabia este reţinut pentru fapte de corupţie

Postat la: 15.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriel Vîţă, fost șef la Administrația Finanțelor Publice a orașului Corabia, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA Craiova. Fostul șef este acuzat că a semnat opt adrese către bănci prin care au fost deblocate conturile unei societăţi care datora bani bugetului de stat. Alături de la au mai fost reținuți pentru 24 de ore și Vergilius Cernea și Ciprian Bogdan Burunția. Cei trei inculpaţi vor fi duşi, joi, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Craiova l-au reţinut, miercuri, pe Gabriel Vîţă, șef administrație orășenească în cadrul Administrației Finanțelor Publice a orașului Corabia, județul Olt, la data faptelor, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (8 acte materiale) şi fals intelectual, în formă continuată (8 acte materiale)", se arată în comunicatul DNA:

În acelaşi caz au fost reţinuţi şi Vergilius Cernea, inspector principal în cadrul Administrației Finanțelor Publice a orașului Corabia pentru aceleaşi infracţiuni şi Ciprian Bogdan Burunția, administrator al unor societăți comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată şi instigare la fals intelectual, în formă continuată.

"Aceste documente conțineau mențiuni necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că împotriva firmei administrate de Burunția Ciprian Bogdan au fost luate alte măsuri de executare silită. Prin aceasta, s-au ridicat/sistat în mod abuziv popririle ce fuseseră instituite pe conturile societăților administrate de inculpatul Burunția Ciprian Bogdan, ca urmare a unor debite datorate bugetului de stat. Acest lucru a permis reprezentanților societăților respective să beneficieze în interes propriu de sumele de bani aflate sau intrate ulterior în aceste conturi", susţin procurorii DNA.

Astfel, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat de 3.695.999 de lei, suma nerecuperată fiind în cuantum de 3.643.187 de lei, "deși după momentul ridicării/sistării abuzive a popririlor a existat disponibil bănesc pentru executarea silită a creanțelor fiscale".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE