Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Foşti directori ai Petromservice, condamnaţi la închisoare cu executare

Postat la: 21.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit Mediafax, Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită apelurile declarate de procurori şi de cei cinci inculpaţi din dosar. Astfel, magistraţii l-au condamnat pe Gheorghe Şupeală, fostul director general al Petromservice, la 6 ani de închisoare pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Omul de afaceri Kiss Laszlo Gyorgy şi Adrian Ionuţ Eftime au primit câte 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. În acelaşi dosar au fost condamnate Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la 3 ani de închisoare cu executare pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi Mariana Iordăchescu la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. Decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 16 decembrie 2013, pe Şupeală, Kiss, Anagnastopol la câte 5 ani de închisoare. Iordăchescu a primit iniţial 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Eftimie 4 ani. Instanţa i-a obligat pe cei cinci, alături de SC Boaz Active SRL, la plata sumei de 30.981.025 de lei către PSV Company (fostă Petromservice). Atât inculpaţii, cât şi procurorii au declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului.

Potrivit procurorilor Parchetului General, 8,5 milioane de euro ar fi fost scoase din conturile companiei Petromservice sub forma unor plăţi pentru studii de piaţă, sigle şi spoturi care trebuiau folosite pentru crearea unei noi imagini societăţii. Banii ar fi intrat în conturile firmelor Boaz Active SRL şi Laveco SRL, care ar fi fost controlate de Kiss Laszlo şi de reprezentata sa, Mariana Iordăchescu. Anchetatorii mai susţin că, peste 6,8 milioane de euro din cei 8 milioane au ajuns în contul societăţii IT&Media, cu sediul în Delaware (SUA), un offshore creat de Kiss pe conturile căruia a fost împuternicit Eftime.

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 14 iulie 2014, în dosarul Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani şi 2 luni de închisoare, pe Octavian Ţurcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Decizia instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, iar următorul termen al procesului este pe 16 septembrie. În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Şupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlţeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimişi în judecată pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE