Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul ambasador SUA Mark Gitenstein, cercetat de procurorii romani

Postat la: 07.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In luna ianuarie a anului 2014, fostul ambasador american in Romania Mark Gitenstein era numit consilier special al companiei cu capital romanesc Astra Asigurari. Contractul de consiliere era semnat la Washington, cu firma de avocatura Mayer Brown, unde Mark Gitenstein se intorsese dupa incheierea mandatului de ambasador la Bucuresti.

Conform relatarilor presei, in calitate de consilier special pentru Astra Asigurari, Mark Gitenstein urma sa se ocupe de strategia de dezvoltare externa a companiei si de o posibila listare pe bursa de la New York sau de la Londra, contra unui salariu de cca.100.000 de dolari lunar.

Intre timp, Astra Asigurari a intrat in faliment, iar potrivit premierului Victor Ponta Guvernul si Banca Nationala a Romaniei au sesizat inca din 2013 organele penale cu privire la o frauda la compania de asigurari. Senatorul independent (ex-PSD) Valer Marian il interpeleaza pe ministrul Justitiei si cere date privind dosarul penal care are ca obiect frauda de 500 milioane de lei produsa la Astra Asigurari.

"Va solicit sa-mi comunicati ce unitate de parchet (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si de Terorism) instrumenteaza dosarul avand ca obiect frauda de 500 milioane de lei produsa la firma Astra Asigurari, numarul sub care a fost inregistrat acest dosar si stadiul sau de solutionare, avand in vedere ca au trecut doi ani de la sesizarea organelor penale la care face referire primul ministru Victor Ponta si impactul major produs pe piata asigurarilor din Romania. Totodata, va solicit sa-mi comunicati numele persoanelor cercetate in acest dosar, inclusiv daca este vizat si principalul consilier al patronului Dan Adamescu, domnul Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA la Bucuresti", scrie Valer Marian in interpelare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE