Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România a publicat in Anglia un best-seller de senzatie - The Book Of Mirrors

Postat la: 12.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eugen Ovidiu Chirovici, fost Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania intre 2003 si 2010, a devenit un fenomen editorial global, potrivit site-ului publicaţiei The Guardian. El a publicat primul sau roman scris în limba engleză, care a devenit rapid un best seller de senzatie.

Chirovici s-a stabilit în Marea Britanie în urmă cu trei ani deoarece fiul său studiază la Cardiff University, iar soţia sa a avut o ofertă de muncă foarte bună ca analist financiar. "Intenţia mea a fost să devin un scriitor full-time", a spus Chirovici. El este afiliat la Marea Lojă Naţională din România şi Clubul de la Berna. În anul 2002 a fost decorat cu Ordinul 'Steaua României".

Drepturile pentru publicarea "The Book of Mirrors", primul roman scris de autorul român în limba engleză, au fost cumpărate de editori din 23 de ţări - cu licitaţii care au inclus peste 11 editori din fiecare teritoriu. În România, drepturile de publicare au fost cumpărate de editura Rao, iar cartea va apărea în 2017, potrivit paginii de Facebook a autorului.

Chirovici, în vârstă de 51 de ani, care locuieşte în oraşul Reading din Marea Britanie, a scris 10 romane "literary mystery", în România, în ultimii 20 de ani, dar piaţa era prea mică pentru el ca să trăiască din banii câştigaţi, şi a lucrat ca jurnalist, se arată pe site-ul publicaţiei The Guardian. În prezent, se aşteaptă să câştige o sumă din şapte cifre numai din ofertele de publicare, potrivit aceleiaşi surse. "Nu sunt sigur că îmi dau seama ce se întâmplă. Este foarte copleşitor şi neaşteptat", a spus Eugen Chirovici.

După ce a absolvit studiile Facultăţii de comerţ din Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, în 1988, după stagiatura la Cooperativa de Producţie, Achiziţie şi Desfacere Mărfuri (CPADM) Făgăraş (prin repartiţie) şi o scurtă perioadă ca director economic al Editurii Uniunii Compozitorilor, a intrat în presă (Curierul naţional) în anul 1991. Între 1992 şi 2000, a ocupat succesiv funcţiile de redactor, şef secţie, redactor-şef adjunct şi redactor-şef al Curierului naţional, colaborând, în acest timp, la numeroase posturi radio şi TV (BBC, Europa liberă, TVR etc.), se arată pe site-ul autorului.

În 2000, a preluat, ca director executiv, construirea postului B1 TV, pe care l-a condus până în anul 2002, când a devenit consilier de stat pe chestiuni economice al prim-ministrului Adrian Năstase. Începând cu 2003, a devenit preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, iar, începând cu 2008, a ocupat funcţia de consilier al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE