Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul şef din DNA, Lucian Papici, are trei dosare penale

Postat la: 04.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conform portalului Înaltei Curti de Casatie si Justitie, pe 2 septembrie, Ministerul Public a înregistrat o solicitare la Sectia Penală, care vizează conformarea pentru redeschiderea urmăririi penale conform articolului 335, alineat 4 din Noul Cod Penal. Este vorba de procurorul Lucian Papici si alti patru intimati - Dan-Cristian Boureanu, Florin Alexandru Mirea, Ciprian Horatiu Andrei si Roxana Fazakas.

Ultima persoană este citată în presa de scandal ca fiind "Barbie de România", condamnată pentru că i-a "oferit" iubitului ei o minoră, cu care acesta a făcut sex oral. Surse judiciare au declarat că procurorul Lucian Papici este vizat în trei dosare penale aflate la Ministerul Public, 212/p/2015 de la Parchetul ÎCCJ, 2/d/p/2010 de la DIICOT Hunedoara si 114/d/p/2012, de la DIICOT Timis.

Cei trei procurori DNA sustinuti public de Ambasada americană la Bucuresti când s-a încercat schimbarea lor au fost îndepărtati de noua sefă a DNA, Laura Codruta Kovesi. Cei trei erau considerati oamenii lui Daniel Morar, fostul sef al DNA. Fostul sef al Sectiei a I-a de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Lucian Papici, a cerut revenirea la Parchetul Tribunalului Timis. Mariana Alexandru, adjunct al sefului Sectiei a II-a de combatere a infractiunilor conexe coruptiei si-a cerut pensionarea în toamna anului trecut.

Nici seful Sectiei a II-a, Doru Tulus, nu mai ocupă această functie, el fiind, de altfel, primul sef înlocuit, imediat după plecarea lui Daniel Morar la Curtea Constitutională. Tulus activează, totusi, în continuare, în DNA. În toamna anului 2013 erau organizate ample proteste pentru sustinerea procurorilor Lucian Papici, Mariana Alexandru si Doru Tulus în echipa de conducere a DNA

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE