Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul vicepreşedinte BRD Sorin Popa, la DIICOT pentru audieri

Postat la: 09.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sorin Popa, fostul vicepreşedinte al BRD, s-a prezentat, în această dimineaţă, la sediul DIICOT, unde procurorii îi vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile de înşelăciune şi abuz în serviciu, în dosarul fraudării BRD cu 44 milioane de euro, ne-au spus surse judiciare.

Actualul dosar al fraudării BRD, de circa 44 milioane de euro, este disjuns din celebrul dosar al bancherilor iniţiat de DIICOT în anul 2012, în care 56 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, iar prejudiciul adus băncii a fost stabilit la peste 80 de milioane de euro. În acel caz au fost audiate şi nume grele, printre care se numără Gheorghe (Bebe) Ionescu, cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, fostul preşedinte al BRD-GSG, Patrick Gelin, dar şi Sorin Popa, la vremea aceea vicepreşedintele boardului de la Paris al BRD Group Societe Generale.

Procurorii DIICOT au anunţat, pe 19 mai, că au început urmărirea penală faţă de toţi cei 28 de suspecţi din dosarul BRD, printre care se găsesc Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, dar şi Adrian Sârbu, patronul Mediafax, şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.
DIICOT i-a pus sub control judiciar pe Truică şi pe fostul său şofer şi om de încredere, Aparaschivei Cristian-Relu.

Conform comunicatului DIICOT, în perioada 2008-2012, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat iniţiat de Remus Truică, ce a avut ca scop obţinerea unor credite de la BRD cu documente de evaluare nereale. Din acest grup au făcut parte persoane cu funcţii de conducere în bancă şi în comitetul de credit al băncii, dar şi persoane cu funcţii de conducere în agenţii, notari, evaluatori şi oameni de afaceri. Procurorii acuză că, în total, au fost luate 17 credite, toate nerambursate. Din acestea, 15 credite au beneficiar real pe Remus Truică, deşi au fost luate prin diferite persoane interpuse, conform DIICOT.

Adriean Videanu a fost invocat şi el ca beneficiar al influenţei pe lângă şefii din BRD pentru primirea de credite în dosarul bancherilor iniţiat de DIICOT în 2012. In 2013 că beneficiari ai unor astfel de credite au fost Marius Locic şi Vasile Creştin, puşi deja sub acuzare în acest dosar, dar şi Gheorghe (Bebe) Ionescu şi Adriean Videanu, pentru care ancheta ar putea fi separată, mai ales ca urmare a declaraţiei date de Sorin Popa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE