Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul viceprimar de la Azuga, cinci ani de închisoare pentru şpagă

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul viceprimar din Azuga, Gabriel Cosma, a fost găsit vinovat de instanţă şi condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie şi abuz în serviciu. În plus, acesta trebuie să achite, în solidar cu alţi doi inculpaţi în acelaşi dosar, peste 30.000 de euro persoanelor păgubite. 

În aceeaşi cauză au fost găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea a infracţiunii de complicitate la infracţiunea asimilată de corupţie, de abuz în serviciu şi Mihai Gheorghe, administratorul SC Urban SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Azuga care administrează spaţiile comerciale de pe marginea DN1, şi Simo Marco, pentru dare de mită. Cei doi au fost condamnaţi, fiecare, la câte cinci ani de închisoare cu executare.
Dosarul s-a afalt pe rolul instanţei penale a Judecătoriei Sinaia încă din martie 2014, iar sentinţa, dată ieri de instanţă, nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Gabriel Cosma, Mihai Gheorghe şi Marco Simo au fost acuzaţi că au luat mită de la mai mulţi comercianţi care doreau să închirieze spaţii comerciale în bazarul aflat pe marginea DN1, acolo unde se vând produse tradiţionale. Valoarea şpăgilor solicitate pentru un spaţiu comercial în zona precizată, cu vad foarte bun, era în jur de câteva mii de euro de la un singur comerciant.

Cosma a fost arestat iniţial la data de 8 septembrie 2013, dar a fost eliberat din arest câteva zile mai târziu, de instanţa de recurs. Fostul viceprimar a fost suspendat din funcţie după ce a fost arestat.
În afară de pedepsele cu închisoarea, cei trei trebuie să achite în solidar banii pretinşi de la comercianţi, dar şi daune astfeş:
4.000 de euro către Olah Magdolna, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

5.000 de euro către Olah Monica, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcurilor deţinute anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

3800 euro către Biro Daniel-tatăl reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

10.000 de euro către Biro Daniel-fiul reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

5.000 de euro către Koszta Daniela-Camelia , sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

4.000 de euro către Koszta Marta-Erika reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

5.000 de euro către Koszta Arpad reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcurilor deţinute anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

5.000 de euro către Buzogany Sandor reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcurilor deţinute anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

15.000 de euro către Koszta Wilmos reprezentând prejudiciul creat , sumă care include cei 5.000 de euro plătiţi la încheierea contractului, în condiţiile impuse de inculpaţi, 4.000 de euro pagubă ce rezultă din lipa activităţii comerciale în perioada noiembrie 2012- aprilie 2013, iar diferenţa alte cheltuieli (transport marfa şi dezafectare chioşc, precum şi daune morale) cu care s-a constituit parte civilă în proces.

5 800 de lei către Biro Iosif reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, costul electricităţii în cele 2 chioşcuri.

3800 euro şi 4500 lei către Biro Laszlo reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

1500 de euro către Gyorfi Ferenc , contravaloarea chioşcurilor a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, generate de mutarea afacerii într-o altă localitate, ca urmare a refuzului de a încheia un nou contract în condiţiile propuse de inculpaţi, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

4 500 de lei către Molnos Joszef reprezentând prejudiciul creat, cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare - la plata sumei de 1000 de lei către Mako Barna reprezentând prejudiciul creat , cheltuieli de demolare chioşc, transport materiale şi fond de marfă, cu care s-a constituit parte civilă în proces.

5.000 de euro către Lazăr Dan-Iordean reprezentând prejudiciul creat, sume de bani pretinse de inculpaţi în afara prevederilor contractuale, marfa stricată la care a adăugat cheltuielile de demolare a chioşcului deţinut anterior, de transport a materialelor rezultate din dezafectare, echivalentul încasărilor ce puteau fi realizate la chioşc în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013, lipsa încasărilor prin schimbarea vadului comercial, cât şi prejudiciul moral, cu care s-a constituit parte civilă în proces.
Judecătorii din Sinaia au decis să menţină măsura sechestrului asigurător şi pe cea a popririi asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile inclusiv şi a conturilor bancare ale inculpaţilor, până la concurenţa valorii de 35.099,84 euro (echivalentul a 157.247,29 lei, la cursul B.N.R. de 4,48 lei/l Euro comunicat public la 12.02.2014) în vederea recuperării prejudiciului cauzat părţilor civile, care a fost confirmată şi menţinută, ca legală şi temeinică

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE