Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Franţa vrea să se renunţe la consumul cremei Nutella

Postat la: 23.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, a susţinut recent intr-o emisiune televizata că ar trebui să se renunţe la consumul cremei Nutella deoarece folosirea uleiului de palmier la fabricarea acestui produs alimentar a dus la o „despădurire masivă, care duce, la rândul ei, la încălzirea climatică".

Potrivit AFP, aceste declaraţii au fost în timpul emisiunii ‘Le Petit Journal' a postului de televiziune Canal+, demnitarul cerând firmei producătoare, Ferrero, să utilizeze alte materii prime pentru obţinerea faimoasei creme tartinabile cu alune. Compania italiană Ferrero a refuzat să comenteze opiniile exprimate de ministrul francez despre produsul său vedetă, dar a dat asigurări că „este cu totul conştientă de implicaţiile legate de mediul înconjurător", menţionând că a luat numeroase măsuri, „în special, în privinţa aprovizionării cu ulei de palmier", care poate să funcţioneze în paralel cu respectul pentru mediul înconjurător.

Firma, care se aprovizionează mai ales din Malaezia, Papua-Noua-Guinee şi Brazilia, a dat asigurări că se preocupă de trasabilitatea materiilor prime folosite şi de producţia durabilă de ulei de palmier. AFP aminteşte că, la sfârşitul anului 2012, în Senatul francez s-a încercat, fără succes, instituirea unei suprataxe de 300 % pentru uleiul de palmier, considerat periculos pentru sănătatea umană, precum şi pentru cea a mediului, întrucât obţinerea acestui ulei vegetal presupune defrişări masive.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE