Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Funcţionarul băut care a accidentat grav o femeie gravidă, bebeluşul murind, a fost condamnat cu suspendare

Postat la: 14.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

Bărbatul care, băut fiind, a accidentat cu maşina, în luna mai, o femeie însărcinată pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, judeţul Braşov, bebeluşul acesteia murind la spital, a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă.

 

Liviu Neculicioiu, funcţionar public la Primăria Cristian, a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare de magistraţii Judecătoriei Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX. Astfel, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru vătămarea fătului. În final, pedeapsa a fost stabilită la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, Neculicioiu a primit interdicţia de a mai conduce autovehicule, după ce decizia va fi definitivă.

Totodată, bărbatul are obligaţia să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. El trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pentru o perioadă de 90 de zile, la Primăria Braşov sau la Fundaţia pentru promovarea sancţiunilor comunitare - Atelierul MFC Braşov.

În ceea ce priveşte daunele morale, instanţa l-a obligat pe asiguratorul inculpatului să plătească soţului femeii, Ganea Laurenţiu, suma de aproximativ 10.000 de lei daune civile şi 60.000 de euro daune morale. Asiguratorul mai trebuie să plătească cheltuieli judiciare de 2.500 de lei, iar Neculicioiu de 3.000 de lei. Decizia instanţei nu este definitivă, Parchetul Judecătoriei Braşov contestând-o deja. Contestaţia se va judeca la Tribunalul Braşov. Liviu Neculicioiu, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat preventiv în 21 mai, iar din 22 august a fost plasat în arest la domiciliu. El şi-a recunoscut vina în faţa judecătorilor. Bărbatul este funcţionar public la Primaria comunei Cristian, la Compartimentul Cultură, Sport şi Tineret.

Accidentul a avut loc, în 18 mai, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani şi însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soţul său, paramedic la SMURD Braşov. Bărbatul îşi ţinea soţia de mână când au fost loviţi de o maşină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, şi-a anunţat colegii să intervină şi a cerut intervenţie de urgenţă şi de la Maternitate pentru a-şi salva copilul nenăscut. Potrivit Poliţiei Braşov, în urma impactului, maşina condusă de Neculicioiu a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat şi s-a oprit într-un imobil.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum şi mai multe traumatisme la şold şi la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde i s-a făcut o operaţie de cezariană, bebeluşul fiind în stop-cardiorespirator. Bebeluşul, un băieţel de 2,700 grame, a murit după trei zile de la naştere, la Maternitatea Braşov.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă. În 3 august, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămarea fătului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE