Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriela Firea: Insolvența RADET, cea mai sigură cale de protejare a bucureștenilor în privința furnizării apei calde

Postat la: 22.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a precizat, joi, că decizia de intrare în insolvență a RADET reprezintă o cale de protejare a intereselor bucureștenilor, în sensul asigurării furnizării de agent termic până la soluționarea problemei datoriilor față de ELCEN, cel mai mare producător de energie termică din Capitală.

„Am văzut că sunt diverse persoane care aruncă pe piață tot felul de zvonuri false cu scopul de a crea o stare de panică în rândul cetățenilor din București. Vreau să precizez foarte clar că intrarea în insolvență a RADET reprezintă o cale sigură de protejare a bucureștenilor. Această decizie a fost luată în urma somațiilor repetate primite din partea ELCEN cu privire la plata datoriei istorice. Intrarea în insolvență reprezintă o metodă legală prin care se asigură protecția de diverși creditori și permite firmei să își continue activitatea pentru a-și putea achita datoriile. Mesajul meu către bucureșteni este că vor avea apă caldă și agent termic fără întrerupere", a subliniat primarul general, care a mai adăugat că decizia intrării în insolvență a RADET a fost salutată și de ministrul Energie, Victor Grigorescu, și de vicepreședintele ANRE, Emil Calotă.

Gabriela Firea subliniat că insolvența RADET nu va afecta în niciun fel derularea procedurilor de absorbție a fondurilor europene de către muncipalitate, în vederea reabilitării sistemului de termoficare. „Un alt zvon aruncat cu rea-intenție în spațiul public este că intrarea în insolvență ar afecta accesarea de către municipalitate a fondurilor europene disponibile pentru reabilitarea sistemului termic din Capitală. Este un zvon fals. Accesarea fondurilor europene nu va fi afectată în niciun fel. Eu am fost la Bruxelles și am discutat toate aceste aspecte cu oficialii europenei. Am reușit să reintrăm în calendar după ce fostul primar Sava lăsase totul baltă cu riscul de a pierde aceste sume foarte importante. Cu acești bani vom putea redimensiona conductele de termoficare, ceea ce va însemna o reducere semnificativă a pierderilor din rețea și implicit o scădere a facturilor plătite de bucureșteni", a subliniat Gabriela Firea.

Edilul a mai precizat că datoria istorică a RADET nu este înregistrată în contabilitate Primăriei Generale, drept pentru care achitarea acesteia de către municipalitate ar constitui o ilegalitate. „Sunt tot felul de politicieni care încearcă să profite de situația dificilă a RADET și cer Primăriei să plătească datoria istorică a regiei. Le spun și lor, îi informez și pe bucureșteni că o astfel de plată ar fi ilegală, pentru că datoria nu e înregistrată la primărie. Noi am făcut ceea ce este legal: am plătit la zi subvențiile restante din luna aprilie, neachitate de fosta administrație și am făcut și investițiile prevăzute pentru reparațiile și avariile la rețeaua de termoficare", a spus primarul general.

Gabriela Firea a făcut un apel la politicenii care au reprezentanți în Consiliul General al Municipiului București să dea dovadă de maturitate și înțelepciune și să renunțe la lansarea de zvonuri false și alarmiste. „Nu cred că aceasta este maniera corectă de a face politică. Cetățenii au dreptul să fie corect informați. Prin urmare, îi rog pe politicieni să fie mai echilibrați și să se informeze mai bine atunci când aruncă zvonuri în spațiul public. Nu cred că aceste tentative de manipulare le pot aduce un plus electoral", a subliniat primarul general.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE